Black Hair

Mijn 4 favorieten producten voor het nieuwe jaar

Wanneer iemand mij vraagt wat voor haarproducten ik gebruik, moet ik altijd weer even nadenken welk potje ik dit keer weer heb opengemaakt. Want ja, ik gebruik echt van alles. Ik hou er van om te experimenteren, nieuwe producten te testen en nieuwe routines uit te proberen. En dat geldt zowel voor haar- als beautyproducten. Dit jaar heb ik een aantal van mijn favorieten ontdekt, die ook in 2016 tot mijn stash blijven behoren. En natuurlijk deel ik ze al te graag met je!

 1. Ghassoul Klei ghassoul klei

  Dit product staat echt, maar dan ook echt, stipt op nummer 1. Ik ben er verliefd op en mijn haar houdt er van. Ghassoul klei maakt je haar en hoofdhuid schoon en voedt het tegelijkertijd. Het meest geweldige van dit product vind ik de eigenschap die het heeft om je krullen mooier te definieren. Ik heb haartype 4c. Mijn krulpatroon is niet altijd goed zichtbaar. Zodra je dit product gebruikt, komen je krullen ineens ‘naar voren’. En dat is niet alleen zo wanneer het product in je haar zit. Ook na het uitspoelen behoud je een prachtig krulpatroon.De Ghassoul klei gebruik ik nu wekelijks of soms iedere twee weken. Als ik het gebruik, hoef ik geen extra shampoo of conditioners te gebruiken. Ik heb het tot nu toe in mijn haar gesmeerd zonder extra olie of boters toe te voegen. Just all natural Ghassoul. Je kunt Ghassoul klei in verschillende vormen kopen. Het handigst voor je haar is om het in brokken te kopen. Voeg er een beetje lauwwarm water aan toe en binnen een mum van tijd is de klei zacht en klaar voor gebruik. Met mijn handen masseer ik de klei deel per deel in mijn haar. Ik gebruik tegelijkertijd mijn vingers om mijn haar te ontklitten. Wanneer mijn hele haar is gedaan, laat ik het geheel enkele minuten intrekken (15 minuten is al voldoende). Vervolgens spoel ik alles uit mijn haar. Echt heerlijk! Ik heb er zelf nog geen tutorial over gemaakt, maar collega blogster Macblogster wel. Haar blog kun je hier lezen.
  Als er één ding is dat ik minder fijn vindt aan dit product, dan is het alleen dat je badkamer nogal ‘vies’ kan maken. Ga vooral niet schudden met je hoofd wanneer je de klei in je haar hebt, want voor je het weet is je hele badkamer bruin. Maar goed, dit kleine nadeel neem ik voor lief want het resultaat is geweldig. Het viel me namelijk ook nog op dat het resultaat van mijn twist out veel gedefinieerder is, wanneer ik ghassoul klei toevoeg aan mijn wasdag-routine.Meer over Ghassoul klei lees je hier. De klei kun je soms op verschillende markten vinden, online of in een afro shop. De klei die ik onlangs gebruikte was van Skin & Spa Store, een heerlijke spa. De klei wordt verkocht in grote brokken voor €10,- per pak. Skin & Spa Store is in Amsterdam (wellicht herken je het nog van ons tweede #DARE event!)

 2. Houtskool & zwarte suiker gezichtsmasker van Freeman freeman

  Dit product kocht ik een keertje op de gok naar aanleiding van dit artikel over het gebruik van houtskool voor je gezicht. En sindsdien ben ik ‘hooked on it’. Dit product van Freeman bevat zowel houtskool als zwarte suiker en is daarnaast een 2-in-1 product. Het is namelijk een masker, maar ook een scrub. Ik gebruik het niet vaker dan 2 keer per week. Houtskool is naast kokosolie, één van de beste ingrediënten voor het verwijderen van vuil, talg en bacteriën. Met suiker kun je je lichaam perfect scrubben.Het is heel simpel: je smeert het masker over je hele gezicht en laat dit ongeveer 5 tot 7 minuten intrekken. Daarna masseer je je gezicht ermee: je wangen, je voorhoofd, je kin…ik doe er zelfs even mijn lippen mee (proeft natuurlijk lekker zoet wanneer het product per ongeluk je tong raakt). Vervolgens spoel je je gezicht af met lauwwarm water. Het resultaat? Een heerlijk schone en zachte huid!Dit Freeman product is te koop bij verschillende drogisterijen, zoals De Tuinen voor ongeveer €6,-

 3. Shea boter!

  sheabutter
  Nee, ik weet dat dit geen nieuw product is, maar ik heb shea boter (vanwege mijn productjunkie gedrag) voorheen altijd af en toe, zo hier en daar voor mijn haar gebruikt. De afgelopen maanden begon ik het toch wat consistenter te gebruiken voor mijn haar als moisturizer. Als basis zeg maar. En elke keer als het weer op was, merkte ik toch dat het voor mijn haar één van de beste moisturizers is. Over de voordelen van shea boter hebben we al verschillende artikelen geschreven. Voor mijn haar gebruik ik meestal een whipped shea boter, zodat het veel zachter is en dus makkelijker te smeren.

 4. De gel! eco pro play and stay

  Een tijdje geleden plaatste ik een post over hoe je lang kunt genieten van een twist out. Aangezien tijd vaak mijn grootste vijand is op het gebied van haarverzorging, zoek ik altijd naar manieren om mijn twist-outs zo mooi, maar ook zo lang mogelijk te kunnen behouden. Doordeweeks heb ik namelijk echt te weinig tijd om mijn haar te retwisten. Door een gel te gebruiken tijdens het twisten (na de wasdag met ghassoul klei en het moisturizen met shea boter), blijven de twist-outs veel langer goed! Soms zelfs langer dan een week. Het resultaat? Twisten doe ik dus slechts 1 keer per week. Happy Hair, Happy Me.
  Mij favoriete gel om mee te twisten zijn de gels van Eco Styler. Je vindt ze bijna allemaal in de afroshop.

Dit was mijn lijstje van 4 verschillende producten die ik ook in 2016 wil blijven door gebruiken. Hoe ziet jouw top 4 van producten er uit?

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies