Beauty

Mijn 3 favoriete gezichtsproducten

Ik houd ervan om allerlei producten voor mijn gezicht te kopen en uit te proberen. Als een product op is, koop ik of weer een nieuwe of ik probeer iets nieuws. Maar de volgende 3 producten heb ik nu al een tijdje en daar ben ik heel erg tevreden mee. Het zijn trouwens niet de enige producten die ik gebruik voor mijn gezicht en ik gebruik ze ook niet allemaal elke dag.

1. AVEDA DEEP CLEANSING HERBAL CLAY MASQUE

Zijn jullie bekend met de producten van Aveda? Het zijn natuurlijke producten met bloemen- en plantenextracten. Aveda streeft naar ecologische duurzaamheid. De producten noemen ze, zoals ze zelf zeggen, “groene cosmetica”. Ze hebben ook een uitgebreide haarverzorgingslijn. De gezichtsmasker kreeg ik een tijdje geleden van het pr-bureau waar ik stage liep. De eerste keer dat ik het gebruikte, was ik er al helemaal verliefd op. Ik probeer het 1 keer in de week te gebruiken. Elke keer als ik het heb gebruikt, zeg ik tegen mezelf dat ik het vaker moet doen, maar door drukte vergeet ik het vaak. Voordat ik het masker aanbreng, haal ik al mijn make up weg. Dan stoom ik mijn gezicht met Kamille kruiden. Deze kun je bij De Tuinen kopen. Ik heb een keer ergens gelezen dat het stomen ervoor zorgt dat je poriën open gaan staan en dat hierdoor het masker beter werkt. En ik moet zeggen dat het echt verschil maakt. Nadat ik heb gestoomd (niet te lang), breng ik het masker aan. Deze hoef ik maar 5 tot 10 minuten op te houden. Dan is het hard en was ik het weg met lauwwarm water. Mijn gezicht voelt heerlijk zacht aan en ziet er super fris uit!

Aveda producten kun je kopen in verschillende salons. Zie: www.aveda.nl voor de verkoopadressen.

2. REINIGENDE PORIËNSTRIP

Dit is echt een heel handig product als je veel vuil en vet in je poriën op je neus hebt (mee -eters). Eerlijk gezegd heb ik er niet heel veel last van. Ik gebruik het misschien 1 keer in de twee maanden. De poriënstrip kocht ik bij de Action, voor volgens mij nog geen 2 euro. Het is speciaal ontworpen om op je neus te plaatsen, maar je kan het heus wel op andere delen van je gezicht plaatsen, als dit nodig is. Er zitten 6 strips in 1 pakje en het is voor elk huidtype. Voor die prijs werkt het echt bijzonder goed. Je moet de strip 10 tot 15 minuten op je neus laten zitten en daarna voorzichtig en langzaam van je neus aftrekken. Doe dit echt heel voorzichtig, want het zit echt heel strak op je huid geplakt. Als je het eraf hebt gehaald, zie je de mee-eters op de strip zitten. Ik heb het altijd in huis en wanneer ik weer in mijn ‘beauty modus’ ben, pak ik de strips erbij en maak mijn gezicht mee -eter vrij.

3. AFRICAN BLACK SOAP

Aanvankelijk kocht ik deze zeep om mijn haar mee te wassen. Maar ik vond het toch niet echt geslaagd. Toen ben ik het voor mijn gezicht gaan gebruiken en dat werkt wel heel goed. Ik kocht het trouwens in Parijs, maar je kunt de zeep zeker weten ook in afro shops en online kopen. De ‘versie’ die ik heb, is echt een soort zeepvorm. Wat je vaker tegenkomt is de klei-achtige vorm. Die wil ik ook nog eens proberen. Maar deze werkt echt goed op mijn huid. De eerste keer dat ik het gebruikte, vond ik dat mijn gezicht wat droog aanvoelde, maar dat gevoel was na twee dagen weg. Er wordt gezegd dat de African Black Soap heel goed tegen puistjes werkt. Ik heb soms wel eens een puistje, maar ik vind niet dat het bij mij perse de puistjes wegwerkt. Verder schuimt de zeep echt heel erg en moet je het niet in je ogen laten komen, want dat brandt! Ik gebruik het nadat ik mijn make-up heb verwijderd. Als ik weinig make up op heb (bijvoorbeeld alleen foundation), dan verwijdert het mijn make up best goed.

Dat waren mijn drie favorieten voor nu. Ik gebruik nog meer producten, dus  ik zal vast wel weer met een update komen!

Wat is jouw top 3 van favoriete gezichtsproducten?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm