Black Hair

Meg’s Blog | Review Cloud Nine Original Wand

cloud_nine_original_wand

De curling wands zijn de laatste tijd hartstikke populair geworden. In tegenstelling tot de normale krultangen, heeft een Wand geen klepje, waarmee het haar vast kan blijven zitten. Met een curl wand gebruik je je vingers om je haar om de verhitte wand te draaiden. Curling wands zijn in verschillende vormen en maten te vinden, zoals een kegelvormige wand of een rechte wand.

Cloud Nine Original Wand

Cloud Nine maakt professionele hair styling tools en is sinds kort verkrijgbaar in Nederland. Ik kreeg van hun de Cloud Nine Orginal Wand. Deze is kegelvormig (en loopt dus van breed naar smal) en is bedoeld voor medium tot lang haar. In het onderstaande filmpje laat ik zien hoe de wand te gebruiken is. Na het bekijken van het filmpje kun je de voor- en nadelen lezen.

Voordelen:

  • Mooi design
  • Keuze in temperatuur, maar ik heb eigenlijk geen idee hoe warm de warmste stand en de laagste stand worden. Dat wordt nergens duidelijk aangegeven.
  • Keramische plaat. Een keramische plaat is echt een must voor krul- en stijltangen. Het zorgt ervoor dat de warmte constant blijft, waardoor je haar minder snel uitdroogt.
  • Lange stekker. Ideaal! Vooral als je spiegel niet dichtbij een stopcontact staat. Daarnaast draait het draad van de stekker, waardoor je gemakkelijk de wand kunt gebruiken.
  • De beschermende hoes is handig om het apparaat mee af te laten koelen. Na het gebruik, doe je de hoes eromheen en kan niemand zich verbranden.
  • De krullen blijven zeker twee dagen zitten. Maar dan moet je natuurlijk wel een doek op je hoofd doen (pine apple method) voordat je gaat slapen.

Nadelen:

  • Het eerste dat mij opviel, was dat de curl wand aan de zware kant is. Als je je hele haar wilt krullen, krijg je een beetje lamme armen.
  • Voor mij persoonlijk is deze wand te groot. Mijn haar komt tot net iets over mijn schouders, maar ik denk dat als je wat langer haar hebt, dit formaat perfect is.
  • De prijs is een ander nadeel. Deze curling wand van Cloud Nine kost €169,95 (gratis bezorging).

Aanrader?

Cloud Nine Original Wand is een prima krultang. Het is makkelijk in gebruik en je krijgt er hele mooie krullen van. Daarnaast is het een mooie wand, met keramische plaat. Alleen is het iets aan de zware kant. De handschoen lijkt een ‘must’, maar zit mij eerder in de weg. Het lange snoer is heel handig als je geen stopcontact dichtbij een spiegel hebt. Maar het is geen krultang om snel mee te nemen, omdat ie zo groot is. Maar daar is ie eigenlijk ook niet perse voor bedoeld. En heb je dezelfde haarlengte als mij? Dan raad ik je aan om voor The Micro Wand van Cloud Nine te gaan. Deze is namelijk wat kleiner en ik denk dat die ook lekkerder in de hand licht.

Meer info: www.cloudninehair.nl

 

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!


 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm