Douchen met de Salux Wash Cloth

salux_wash_cloth1
 
Ik houd van een lekkere warme douche. En dan het liefst zo lang mogelijk. In mijn douche staan standaard een zeep van Dove en zo nu en dan een scrub. Tijdens het surfen op het internet aan het begin van dit jaar, kwam ik de Salux Wash Cloth tegen. Door de lovende reviews werd mijn nieuwsgierigheid gewekt en plaatse ik het op mijn verlanglijstje.
De Salux Wash Cloth is een Japans washandje dat je kunt gebruiken om je lichaam mee te wassen tijdens het douchen. Op de website van Salux is te lezen waarom dit washandje zo speciaal is:

  • De Salux Wash Cloth komt uit Japan, waar heel veel aandacht wordt besteedt aan baden.
  • Met een lengte van 30 x 90 xm kun je heel gemakkelijk je rug wassen.
  • Het washandje schuimt rijkelijk en exfolieert de huid.
  • De gepatenteerde textuur van het washandje stimuleert de huid en bevordert de bloed circulatie
  • Het washandje bestaat uit 60% nylon en 40% polyester. Het is hygiënisch, makkelijk af te spoelen en heel snel weer droog.
  • Perfect voor op vakantie en voor tijdens een massage.
  • Het laat geen vieze geurtjes achter.

Ik heb de Salux Wash Cloth bestelt via Ebay. Daar betaalde ik zo’n 20 euro voor twee washandjes (excl. verzending). De washandjes lagen binnen een week op mijn deurmat.
En is het wat?
Ik was zo blij dat ik de washandjes snel binnen had en wilde het die avond direct uitproberen.Het washandje ziet er heel simpel uit en is lekker lang, zodat je gemakkelijk bij je rug kan. Aan de textuur te zien, is het geen normaal washandje. Het voelt een beetje ruw aan.
Qua gebruik is het heel simpel: je maakt het eerst nat. Vervolgens doe je er wat zeep op en daarna kun je je huid gaan schoonmaken. Hierbij maak ik ronddraaiende bewegingen. Het viel me meteen op dat het erg begon te schuimen.
salux_wash_cloth3
salux_wash_cloth4
En ik moest direct denken aan die massage sponsjes, die je vaak krijgt bij een bad cadeauset. Aangezien ik er nog eentje in de kast had, kon ik direct vergelijken.
salux_wash_cloth2
Maar het is echt niet vergelijkbaar. Wel qua hoeveelheid schuim dat je krijgt met het wassen, maar de spons heeft een hele andere textuur dan de Salux wash cloth.
Toen ik de Salux Wash Cloth voor het eerst gebruikte, moest ik even wennen. Het is best ruw. Maar aan de andere kant was het een heerlijk gevoel. Bijna alsof ik mijn huid aan het scrubben was, maar dan zonder de hele zachte huid die ik van het scrubben krijg. De eerste paar weken heb ik de wash cloth om de dag gebruikt, omdat ik het op de een of andere manier toch best heftig vond voor mijn huid. Maar nu gebruik ik het elke avond. Het is echt een routine geworden en het voelt elke avond alsof ik een massage krijg. Daarnaast krijgt mijn rug nu eindelijk ook wat aandacht. Want eerlijk toegegeven: ik deed nooit zoveel moeite om mijn rug met zeep te wassen. Ik bedoel: dat is ook geen makkie toch. Dit washandje is lang genoeg om ook mijn rug mee te wassen. Na gebruik, voelt mijn huid heerlijk aan. Ik hang mijn Salux op en binnen een uur is het helemaal droog. Ik kan nu echt niet meer zonder en voel me ook niet schoon als ik de Salux niet heb gebruik.
Dus: aanrader?
Jazeker. Ik vind het echt een goede aanvulling tijdens het douchen en ik voel me na gebruik heerlijk schoon. Uiteraard is dit niet één van de goedkoopste washandjes. Ik was laats in Kruidvat en zag daar ook heel veel soorten massage doeken voor onder de douche, maar ik heb geen idee of dit vergelijkbaar is. Deze waren wel veel goedkoper ( tussen de 2 en 5 euro), maar kwamen qua structuur niet overeen met de Salux wash cloth. De Salux is ook heel makkelijk in gebruik en ik denk dat ik er heel lang mee kan doen. Dus ik ben er blij mee!

Gebruik jij speciale doekjes tijdens het douchen/baden?

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

1 REACTIE

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld