Meg's Blog | Creatief met sjaaltjes

De lente en zomer vragen om de één of andere reden altijd om iets nieuws, iets vrolijks en verfrissend. Ben je in de winter vaak bezig om jezelf zoveel mogelijk te bedekken (alhoewel…deze winter viel het reuze mee), in de zomer kun je juist heel veel laten zien. Niet alleen met je kleding, maar ook met je haar kun je heel veel variëren door bijvoorbeeld accessoires toe te voegen. Een haarband, een hoed of een mooi veertje, zijn leuke accessoires om je outfit mee af te maken. Nog leuker zijn de sjaaltjes. Deze kun je op eindeloos veel manieren op je hoofd binden. Je fleurt er niet alleen je kapsel mee op, maar verdoezeld bijvoorbeeld ook direct een bad hair day. Daarom geef ik in deze blog drie leuke ideeën om van je sjaal een creatieve hoofddoek te maken.
Welke sjaal kun je gebruiken?
Afhankelijk van wat je wilt bereiken, gebruik je lange sjaals of juist hele kleine sjaals. Je kunt ook heel creatief zelf wat stofjes inkopen en je eigen sjaaltjes maken als je geen leuke patroontjes in de winkel vindt. Of je kunt zelf oude shirts met een leuke print knippen tot een sjaaltje.
De sjaal die ik heb gebruikt, is vrij lang, maar wel een dunne polyester stof (Primark). In sommige gevallen heb ik de sjaal moeten vouwen tot een driehoek voordat ik er iets mee kon doen.
1. Turban

sjaaltjes_TURBAN

Dit vind ik een hele stoere look. Het is even oefenen, maar heel snel geleerd! Als je geen krullen hebt of je haar is gerelaxed, kun je altijd krullen maken met bijvoorbeeld een curling wand of met krulspelden.
Zo maak je deze look:
1. Vouw eerst je doek tot een driehoek. Zorg ervoor dat je je haar al wat naar voren brengt en dan met name het deel dat buiten de doek moet vallen. Leg het lange deel van de doek in je nek en breng de twee punten naar voren.
2. Maak een knoop. Stop de uitstekende delen stof naar binnen.
3. Breng de twee uiteinden naar achter en maak een knoop.
4. Draai de uiteindes en stop ze naar binnen.
VARIATIE TIP: Dit werkt ook heel goed als je een pony hebt. Laat dan je pony eruit. En je kunt natuurlijk ook al je haar bedekken onder de turban.
2. The Flower Bun

Sjaaltjes_THE_FLOWER
The flower bun past mooi bij een festival look. Draag het bijvoorbeeld met een jeans short, (crop) top, stoere bootsen en een fringe bag en je bent klaar om te feesten.

1.Je hoeft de doek niet te vouwen. Leg de doek in het midden, zodat er ook achter in je nek nog wat haar buiten de doek valt. Breng de twee uiteinden naar voren. Ik heb de flower bun aan de zijkant gedaan, maar je kunt het natuurlijk ook vooraan plaatsen.
2. Draai de twee uiteinden om elkaar heen, zodat er een lange twist ontstaat.
3. Vorm een rondje met de twist.
4. Blijf de twist rond draaien en stop het laatste deel helemaal onderaan. Als het goed is, blijft het gewoon vastzitten. Mocht dit niet lukken, dan kun je een haarpin gebruiken om de flower bun vast te maken
VARIATIE TIP: Als je lang haar hebt, kun je ook twee vlechten maken. Of je kunt juist je hele haar bedekken met de doek voor als je echt een bad hair day hebt.
3. The Headband

Sjaaltjes_HEADBAND

Met een sjaal kun je ook leuke haarbanden maken, zoals deze. Vouw eerst je sjaaltje tot een driehoek. Vervolgens vouw je de lange kant steeds een klein slagje om, totdat je bij de punt bent. Als het goed is, heb je dan een lange smalle strook.
1. Doe je haar in een hoge staart. Leg de doek achter in je nek en breng de twee uiteinden naar voren
2. Draai de uiteinden 2x om elkaar heen aan de bovenkant van je hoofd.
3. Breng de uiteinden weer naar achter en knoop het twee keer. Als er nog stof overblijft, kun je die in de doek stoppen.
VARIATIE TIP: The Headband staat ook leuk als je een pony hebt. Laat je haar dan gewoon los en leg de doek dan niet achter in je nek, maar midden op je hoofd.
4. The Bow

sjaaltjes_THE_BOW

Deze lijkt een beetje op de The Flower Bun en is super easy.
1.Vouw je doek tot een driehoek en bind het om je hoofd. Knoop het aan de achterkant.
2. Breng de twee punten naar voren en maak daar twee strakke knopen
3. Buig de puntjes naar binnen, zodat er een strikje ontstaat
Natuurlijk zijn er nog 1001 andere manieren om een hoofddoek te binden. Ik ben benieuwd of jullie dit weleens doen en wat jullie favoriete styles zijn. Dus, deel je tips in de comments!

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

7 REACTIES

 1. Heel mooie zo een accesoire om je kapsel.
  Maar wat ik hiervan vindt is dat je door het gebruik van haarcrémes etc dan telkens weer het sjaaltje moet wassen want het wordt snel vies van de créme’s etc..

 2. @chucky1012,
  Ja, dat klopt. Nu heb ik er geen last van aangezien ik nep haar in heb. Maar als je heel veel gel in je haar hebt, dan wordt je sjaaltje inderdaad snel vies.
  @Alicia en Jaleesa… thnx girls!

 3. Hmm, ik moet snel op zoek naar leuke sjaaljes…
  Het zijn echt mooie stijlen. Bedankt! (:

 4. Wauw, het is wel even wennen, maar onwijs leuk! Hartstikke bedankt voor de tips! :3

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld