Health

Megisa’s personal note: Ik ga sporten!

Sinds januari beloof ik mezelf elke week weer: deze week ga ik gezonder eten en meer sporten. Echt niet omdat ik wil afvallen, integendeel. Ik wil gewoon fit en gezond zijn. Met het sporten was ik eigenlijk al wel goed begonnen: twee keer in de week ging ik samen met een vriendin naar de sportschool. Een beetje rennen en wat oefeningen met de apparaten. Maar ik realiseer me dat ik gewoon geen fitness- type ben. Ik hou van bewegen, maar die apparaten vind ik echt tien keer niks. Daarnaast ben ik zomaar begonnen, zonder een aantal doelen te stellen. Na 4 weken trouw de sportschool te hebben bezocht, ben ik abrupt gestopt. Maar ja, mijn abonnement loopt natuurlijk nog.

advertorial

Eigenlijk heb ik gewoon een beetje hulp nodig; Bij het opstellen en bijhouden van mijn doelen en natuurlijk iemand die mij een beetje pusht. Daarnaast is het ook mooi als ik voor mezelf de resultaten kan bijhouden. De komende weken mag ik de Garmin vívofit uitproberen. Een activiteitsmeter die al mijn sportieve bewegingen bijhoudt. Net wat ik nodig heb!

VIVOFIT

Garmin vívofit is een activiteitsmeter die je om je pols draagt en die allerlei informatie verzameld over jouw bewegingen. Zo kun je zien hoeveel stappen je op een dag hebt gezet, welke afstand je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Daarnaast kun je persoonlijke doelen aangeven en houdt het deze ook bij. Als je een mijlpaal hebt bereikt, past de vívofit je doel voor de volgende dag aan. Op deze manier blijf je jezelf uitdagen.

Ook handig is de functie die je eraan helpt herinneren te bewegen. Ik werk hele dagen achter de computer en dan is het zo gemakkelijk om maar te blijven te zitten. Als je een uur niet hebt bewogen, wordt op het scherm van vívofit een rood bewegingsbalk weergegeven, die steeds groter wordt als je langer blijft zitten. Om dit te voorkomen, moet je simpelweg een rondje lopen. Zo blijf je in beweging!

vivofit3

Maar hoe begin je? Vooral voor een beginner als ik, is het moeilijk om je doelen te stellen. Via het online trainingshulpmiddel Garmin Connect vind je professionele trainingsplannen die aansluiten bij jouw fitnessniveau . Je krijgt per dag een work-out toegewezen en stapsgewijze begeleiding.

 

Andere eigenschappen van vívofit zijn:

  • Je kunt gebruik maken van de hartslagmeter (optioneel)
  • Via Garmin Connect (gratis online trainingshulpmiddel waar je al je sportieve activiteiten kunt opslaan, analyseren en delen) kun je uitdagingen met anderen aangaan.
  • De vívofit houdt ook je rust bij als je naar bed gaat. Inclusief de periode waarin je hebt bewogen en de periode waarin je rustig hebt geslapen.
  • Je kunt met de vívofit onder de douche. Het is namelijk waterbestendig.
  • De bandjes van de vívofit zijn verwisselbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

vivofit2

Ik krijg gewoon al helemaal zin om te gaan sporten. Nu het weer wat beter begint te worden, hoef ik tenminste niet perse naar de sportschool. Als de dagen wat minder zijn, zal ik een groepsles volgen. Dan ben ik tenminste geen sponsor meer van de sportschool…

Meer informatie over de Vívofit vind je hier.

Sport jij al? En hoe hou je je doelen bij?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm