Black Hair

Meet the blogger | Serenitheory

Wist je dat The Bloggers Page al 52 bloggers en 10 vloggers telde? Zoveel mooie meiden! En er zitten vast wel een aantal tussen die jou iets kunnen leren, jou kunnen inspireren of jou gewoon kunnen entertainen. Om alvast kennis te maken met al deze black hair & beauty bloggers en vloggers, hebben we hen 15 vragen voorgelegd. Dus: Meet the blogger Serenity van Serenitheory 

serenitheory1

1. Waarom ben jij gaan bloggen/vloggen?
“Schrijven is wat ik het allerliefste doe. Gedichtjes en korte verhaaltjes schrijven is nog vanuit mijn basisschooltijd blijven hangen. Daarnaast ben ik altijd iemand geweest die graag haar mening deelt. Ik begon jaren geleden op Hyves over verschillende onderwerpen die mij bezig hielden te schrijven Na een aantal positieve reacties, besloot ik mijn eigen blog te beginnen. Ik vind het leuk om een “verschil” te maken door andere te motiveren en te inspireren – dat is wat ik vaak terug hoor. Daarnaast deel ik ook gewoon graag mijn ervaringen, visies en meningen met anderen.”

2. Welke blogs bekijk je dagelijks?
“Elke dag opnieuw leer ik nieuwe blogs kennen. Zo heb ik op The Bloggers Page heel veel leuke en interessante bloggers gevonden waar ik zeker dagelijks even langs wip. Inmiddels zitten ThisGirlsBlackBook , HaircrushNL en SunFroLove al in mijn dagelijkse routine. Daarnaast ga ik ook elke dag even een kijkje nemen op de pagina’s van ChaneLLodik & Iraida Clare.

3. Wat is jouw favoriete haarstijl?
“Tegenwoordig is dat een “simpele” afro met accessoire. Het liefst een brede haarband of een leuk sjaaltje. Snel, makkelijk, goed te variëren en nog mooi ook!”

4. Van welke haarstijl heb je spijt?
“Toen ik een jaar of 18 was, heb ik mijn haar voor de zoveelste keer gerelaxed. Wat het dit keer zo spijtig maakte, is dat ik meteen erna de voorkant van mijn haar rood heb geverfd. Toen dit niet pakte, besloot ik mijn haar met blondeer poeder te blonderen om het vervolgens weer rood te verven. Er bleef natuurlijk niks meer van mijn haar over en daarnaast was het geen gezicht. Ik heb tranen met tuiten gehuild toen ik de plukken haar van mijn hoofd af zag vallen.”

serenitheory3

5. Wat was het laatste haar product dat je hebt gekocht?
“Shea butter”

6. Als je moest kiezen tussen ongekamd haar of geen make up op, wat zou je kiezen?
“Het komt regelmatig voor dat ik de deur uit ga zonder make up. De keus is dus niet zo moeilijk te maken. Ongekamde haren zijn voor mij uit de boze!”

7. Welk haartype heb jij?
“Niet zo lang geleden ontdekte ik dat mijn haar in de categorie 4C valt.”

8. Welke haarproducten kan je niet zonder?
“Een dag zonder mijn Jamaican Black Castor Oil, is een dag niet geleefd. Daarnaast zou mijn leven er ook minder rooskleurig uitzien zonder Aunt Jackies “Knot on my watch”. Tot slot, niet te vergeten, mijn haarband (lees: afgeknipte panty).”

9. Welk beautyproduct kan je niet zonder?
“Lipgloss”

10. Welk fashion item kan je niet zonder?
“Oorbellen! Wanneer ik mijn oorbellen in de haast vergeet in te doen, verdwijn ik in de eerste en de beste accessoire winkel die ik tegenkom om een nieuw paar te scoren.”

11. Wat is je duurste fashion/beauty/hair aankoop ooit?
“Nou ben ik niet het type dat gauw hele dure aankopen doet. Ik geloof er in dat mooi niet per definitie duur hoeft te zijn en ik focus me vooral op de koopjes. Een aantal jaren geleden heb ik een winterjas gekocht die ik écht mooi en vooral lekker warm vond en daar hing toch best wel een prijskaartje aan. Hij is trouwens nog steeds in een redelijk goede staat en hangt nog steeds in de kast.”

serenitheory2

12. Wat staat er op je verlanglijstje ?
“Een fotocamera. Je weet wel, zo eentje die echte fotografen ook gebruiken. Ik ben gek op foto’s maken – er is haast niks wat ik niet vastleg – en ik zou het voornamelijk gebruiken om kiekjes te maken voor mijn blog.”

13. Wat doe je naast het bloggen?
“Momenteel ben ik voltijd mama van 2, op zoek naar een uitdagende, vaste werkplek. Daarnaast ben ik veel met muziek bezig en schrijf samen met een producer en een nog een songwriter Engels en Nederlandstalige liedjes.”

14. Welke vraag wordt jou als blogger vaak gesteld?
“Hoe kom je op je verhalen?” & “Waar schrijf je over?”

15. Wie is jouw haarstijl icoon/ beauty style icoon/ fashion style icoon?
“Via Pinterest kwam ik terecht op de blog van Aisha, een blackhair blogger uit Zuid Afrika. Haar “hair journey” is mijn grootste inspiratie geweest echt bezig te zijn met mijn eigen haar.”

16. Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt als blogger?
“Jaren geleden werkte ik als eindredactie voor het online magazine Sidmagazine. Ik heb daar de kans gekregen om mijzelf te ontwikkelen op het gebied van schijven. Wat ik daar het allerleukste vond om te doen, is het interviewen van verschillende mensen. Op mijn blog in de categorie “The Spotlight” komt dit weer terug. Vanaf de maand augustus pak ik dit ook weer op. Helaas bestaat Sidmagazine vandaag de dag niet meer.”

serenitheory4

 

Wil je meer blogs van Serenitheroy lezen? Ga snel naar www.serenitheory.nl. Bekijk ook meer black hair & beauty bloggers op The Bloggers Page!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm