Beauty

Meet The Blogger | Benay Vaneese

Wist je dat The Bloggers Page al 44 bloggers en 8 vloggers telde? Zoveel mooie meiden! En er zitten vast wel een aantal tussen die jou iets kunnen leren, jou kunnen inspireren of jou gewoon kunnen entertainen. Om alvast kennis te maken met al deze black hair & beauty bloggers en vloggers, hebben we hen 15 vragen voorgelegd. Dus: Meet the blogger: Benay Vaneese 

IMG_2805

1. Waarom ben jij gaan bloggen/vloggen?
“Ik ben begonnen met bloggen omdat er naar mijn mening te weinig Nederlands-talige blogs waren voor meiden en vrouwen met een donkere huid, krullen en kroeshaar. Er is naar mijn mening veel te weinig aandacht voor donkere vrouwen in de zin van het kunnen vinden van geschikte cosmetica. Daarnaast ben ik gek op make-up. Ik zat al een klein jaar met het idee te spelen en toen ik uiteindelijk thuis kwam te zitten na een operatie ben ik ervoor gegaan.”

2. Welke blogs bekijk je dagelijks?

“Dat verschilt. Uiteraard probeer ik altijd op de blogs te kijken van mijn black beauty blogger/vlogger family (haircrush.nl, roodjerow.nl fabandluxury.com, thisgirlsblackbook.com, beautifulblackhair.nl), maar ik kijk ook elke dag op beauytygloss en beautylab. Verder klik ik maar wat door bij reacties en zie ik wel waar ik terechtkom. Ik ontdek nog dagelijks nieuwe blogs.”

3. Wat is jouw favoriete haarstijl?
“Nu ik aan het transitionen ben, heb ik mijn haar altijd in een knot. Het komt zelden voor dat ik het los heb. Daarnaast is een knot gewoon lekker makkelijk.”

4. Van welke haarstijl heb je spijt?
“Ik had het briljante idee om in Suriname een paar banen tussen mijn natuurlijke haar te vlechten om wat lengte te krijgen. Wat een drama was dat naderhand, klitten overal en uiteindelijk moest ik stukken tussen mijn haar uit knippen omdat het niet los te krijgen was. Het was trouwens ook niet eens mooi gevlochten. Je zag duidelijk de overgang van mijn eigen haar naar het geweavde haar.”

meet_the_blogger_benay_vaneede1

 

5. Wat was het laatste haar/beauty/fashion product dat je hebt gekocht?
“Twee producten van MAC: Pro Longwear concealer en een Prep & Prime highlighter.”

6. Als je moest kiezen tussen ongekamd haar of geen make up op, wat zou je kiezen?

“Geen make-up. Al moet ik zeggen dat ik net zo goed een muts opdoe én geen make-up, maar als ik tussen de twee moet kiezen, geen make-up. Ik heb er geen problemen mee om zonder make-up de deur uit te gaan. Mijn haar moet wel gewoon netjes zijn.”

7. Welk haartype heb jij?
“Mijn haar is denk ik een combinatie van 3b/c/4a. Mijn haar heeft van voren een wat lossere krul en achter een wat dichtere krul.”

8. Welke haarproducten kan je niet zonder?
“Ik gebruik nu een aantal maanden de producten van Sheado, waaronder de Strawberry & Chocolate Protein fix. Heerlijk! Elke maand mijn haar een boost geven. Vooral nu ik aan het transitionen ben, wil ik mijn haar de beste verzorging geven en ik denk dat ik een heel eink kom met de producten van Sheado.
benay_vanees2

9. Welk beautyproduct kan je niet zonder?
“Lippenbalsem!! Heb ik altijd mij me en ik blijf altijd lekker smeren.”

10. Welk fashion item kan je niet zonder?
“Mijn zwarte nepleren jasje van de Vero Moda. Deze heb ik al een paar jaar, maar ziet er nog perfect uit en kan ik overal wel mee combineren.”

11. Wat is je duurste fashion/beauty/hair aankoop ooit?
“Ik heb volgens mij nog nooit iets belachelijk duurs gekocht, maar als het om beauty gaat, kan ik wel doorslaan en gewoon veel in een keer kopen en dan vooral bij MAC, als de portemonnee het toelaat.”

12. Wat staat er op je verlanglijstje ?
“Een tas en portemonnee van Michael Kors. Mijn portemonnee is namelijk helemaal kapot!”

13. Wat doe je naast het bloggen?
“Ik werk 4 dagen in de week bij een uitzendbureau en daarnaast volg ik 1 dag in de week de HBO deeltijd opleiding Communicatie, doe ik leuke dingen  met mijn vriend of vriendinnen en geniet ik lekker van het leven.”

14. Welke vraag wordt jou als blogger vaak gesteld?
“Er is niet per sé een vraag die ik vaak gesteld krijg, maar mensen vragen mij om advies over make-up. Dat vind ik heel leuk, en zelfs een beetje een eer aangezien ik geen visagist of iets dergelijks ben. Ik ben ook maar een meisje dat graag met make-up experimenteert.”

15. Wie is jouw haarstijl icoon/ beauty style icoon/ fashion style icoon?
“Voor zulke inspiratie raadpleeg ik altijd Pinterest.”
benay_vanees3

16. Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt als blogger?
“De black beauty bloggers meeting, waar ik erachter kwam dat ik lang niet de enige was die om dezelfde redenen was begonnen met bloggen/vloggen. En toen ik van ICI Paris XL de BE Creative foundation voor de donkere huid kreeg opgestuurd en als eerste mocht reviewen voor mijn blog.”

 

Benieuwd naar de blogs van Benay Vaneese? Lees meer op www.benayvaneese.com
Meer bloggers vind je op The Bloggers Page.

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm