Beauty

Meet the blogger | BeautyBitsBlog

beautybits_c

Wist je dat The Bloggers Page al 52 bloggers en 10 vloggers telde? Zoveel mooie meiden! En er zitten vast wel een aantal tussen die jou iets kunnen leren, jou kunnen inspireren of jou gewoon kunnen entertainen. Om alvast kennis te maken met al deze black hair & beauty bloggers en vloggers, hebben we hen 15 vragen voorgelegd. Dus: Meet the blogger Akosua van BeautyBitsBlog.

1. Waarom ben jij gaan bloggen?

“Eigenlijk om 2 redenen. Ten eerste was ik afgelopen zomer al die dagelijkse make up routines van de grote bloggers een beetje zat. Terwijl ik me een ongeluk zat te zweten waren zij full face make up op aan het doen met foundation, concealer poeder, oogschaduw, blush, highlighter, bronzer, de hele mikmak. Dat vond ik zo onrealistisch, als ik om me heen keek hadden vrouwen echt niet zo veel make up op. Vandaar dat mijn eerste echte blogpost ook mijn dagelijkse make up routine was. De tweede reden was dat er niet veel getinte grote beautybloggers waren. Serena van Beautylab.nl is denk ik wel de bekendste, maar echt een donkere huid heeft zij ook niet. (Ik wil hier trouwens geen discussie starten over wat een donkere huid is en wat niet.) Daarnaast had je wel meerdere black beauty bloggers, maar daar lag het focus echt op donker zijn. Ik wilde eigenlijk een ‘gewone’ beautyblog starten, waarbij de blogger toevallig ook donker was. En ik hoop dat ik dat met BeautyBitsBlog.com kan bereiken.

2. Welke blogs bekijk je dagelijks?

“Degene die ik echt elke dag moet zien is de blog van Mascha op www.beautygloss.nl en de Engelse blog van Anna van www.viviannadoesmakeup.com. Toen ik in juli in Londen was, heb ik Anna en Lily – een andere engelse beautyblogger -ontmoet.

beautybits1

vlnr Lily, ik en Anna

Ik lees uiteraard wel meer blogs, maar daar kan ik best wel een dagje van overslaan zonder dat ik het gevoel heb dat ik iets mis.”

3. Wat is jouw favoriete haarstijl?

Ik heb niet echt een favoriete haarstijl. Ik denk dat ik het belangrijk vind dat een haarstijl bij iemand past. Mijn moeder draagt bijvoorbeeld vaak vlechten met nephaar, terwijl mijn zus een echte naturalista is met kroeshaar. Zelf draag ik mijn haar bijna altijd steil. Zo lang iemand blij is met haar haarstijl, straalt zij dat ook uit. En dat vind ik eigenlijk het mooiste.

4. Van welke haarstijl heb je spijt?

Geen één. Toen ik jong was droeg ik mijn haar in vlechten. Ik kon nooit lang genoeg stil zitten, maar ik had verder weinig omkijken naar mijn haar. Ik heb een keer nepvlechten in mijn haar gehad vond ik erg leuk maar wel erg zwaar. Vanaf mijn 11e jaar of zoiets ben ik begonnen met mijn haar relaxen (chemisch ontkroesen). En sinds kort ben ik begonnen met keratinebehandelingen. Maar eigenlijk heb ik van geen van deze haarstijlen spijt gehad. Op dat moment paste dat het beste bij me en mijn haar is nooit uitgevallen of verschrikkelijk beschadigd.

5. Wat was het laatste haar/beauty/fashion product dat je hebt gekocht?

“Laatste beauty-aankoopjes waren in Florence, zie deze shoplog. Als laatst heb ik bij Kiko Cosmetics een lipstick gekocht.”

beautybits2

 

6. Als je moest kiezen tussen ongekamd haar of geen make up op, wat zou je kiezen?

“Geen make up op. Dit doe ik in de praktijk vaak. Ik ben arts en draai ook nachtdiensten. Als het rustig is tijdens mijn nachtdiensten kan ik slapen en dat wil ik doen zonder make up. In nachtdienstmodus heb ik mijn bril op, mijn haar in een staart en geen make up op. Daar heb ik echt geen problemen mee.”

7. Welk haartype heb jij?

“Ik heb echt kroeshaar. Als ik niks aan mijn haar zou doen, zou ik echt een grote afro hebben. Ik vond een aantal jaar terug trouwens nog een foto van mijn vader met een mini-afro in de jaren 70 met wijde pijpen. Dat was zo anders dan zijn nu ietswat kalende kop…”

8. Welke haarproducten kan je niet zonder?

“Mijn stijltang. Heel slecht, ik weet het. Ik gebruik zelf de GHD IV stijltang, maximaal 2 keer per week. Maar daarmee samenhangend kan ik dus ook echt niet zonder hittebeschermende sprays voor mijn haar. Daar ga ik zo verschrikkelijk snel doorheen, want ik ben er echt niet zuinig mee. Ik ben als de dood om mijn haar te verbranden.”

9. Welk beautyproduct kan je niet zonder?

“Eigenlijk alle huidverzorgingsproducten, maar een specifiek beautyproduct is concealer. Ik heb veel hyperpigmentatie in mijn gezicht, met name onder mijn ogen. Als ik geen concealer opdoe zie ik er wel erg moe uit.”

10. Welk fashion item kan je niet zonder?

Zwarte enkellaarsjes. Mijn zoektocht naar de ultieme zwarte enkellaarsjes blijft onvermoeibaar verder gaan. Ik wil laarsjes die er vrouwelijk uit zien, een hakje hebben, waar je makkelijk uren op kan staan en lopen en die van goede kwaliteit zijn. Volgens mij houdt die zoektocht nooit op. Deze heb ik afgelopen zomer gekocht.

beautybits3

Close but still not the one

 

11. Wat is je duurste fashion/beauty/hair aankoop ooit?

“Mijn duurste aankoopjes zijn toch wel echt handtassen. Toen ik vorig jaar in september in New York was met mijn zus, hebben we meegedaan aan een Sex and the City tour (echt een aanrader trouwens!). Tijdens die tour kom je ook langs een Michael Kors winkel waar je met 20 of 25% korting producten kan aanschaffen. Ik had al een tas op het oog en die heb ik toen voor geloof ik iets van $300 gekocht. Ik ben er nog steeds erg blij mee. Ik draag hem vaak in het najaar en in de winter en elke keer als ik er naar kijk, krijg ik weer dat geweldige gevoel van in New York zijn terug. Dus het is gelijk ook mijn duurste souvenir.”

12. Wat staat er op je verlanglijstje ?

Eigenlijk niks, ik wil zo graag nieuwe dingen maar ik heb eigenlijk niet echt iets nodig. Ik ben gelukkig met wat ik heb en ik heb eigenlijk niks anders nodig. Maar als je me echt het mes op de keel zet, wil ik nog graag de NYC buttergloss lipgloss uitproberen. Volgens amerikaanse beautyvloggers zijn deze echt geweldig. Dus als ik in een V&D kom die ze verkoopt ga ik ze zeker swatchen.

13. Wat doe je naast het bloggen?

“Ik ben meer dan full time bezig als arts in het ziekenhuis.”

beautybits4

Make up loze, nachtdienst, wc tl-licht, selfie

14. Welke vraag wordt jou als blogger vaak gesteld?

“Ik ben nog maar net begonnen, volgens mij is er niet een specifieke vraag die ik vaak krijg. Misschien kan ik daar over een half jaar wel een zinniger antwoord op geven.”

15. Wie is jouw haarstijl icoon/ beauty style icoon/ fashion style icoon?

“Mijn moeder. Ik kan me nog herinneren van toen ik klein was, dat mijn moeder altijd al heel veel schoenen had. Daarnaast kan mijn moeder echt heel goed kleding maken en zag ze er dus altijd prachtig uit. Ze had unieke items en kleedde zich voor haar figuur. Ze heeft een hele klassieke kledingsmaak en gaat niet met alle trends mee. Wat ook typisch mijn moeder is, is dat ze altijd rode lippenstift op heeft als ze naar buiten gaat. Ik denk dat daar ook onbewust mijn liefde voor rode lippenstift is ontstaan.

16. Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt als blogger?

“Het warme bad van de bloggersgemeenschap. Er zijn zo veel leuke meiden en vrouwen waarmee je virtueel in contact komt vanwege je voorliefde voor beautyproducten. Ik heb geen nare opmerking of gemene reactie gehad, dus tot nog toe is bloggen altijd een hele leuke ervaring geweest.”

beautybits5

 

Nieuwsgierig geworden? Lees de blogs van Akosua op BeautyBitsBlog.

Meer bloggers vind je op The Bloggers Page.

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;)Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm