Black Hair

Meet the blogger | ThisGirlsBlackBook

Wist je dat The Bloggers Page al 44 bloggers en 8 vloggers telde? Zoveel mooie meiden! En er zitten vast wel een aantal tussen die jou iets kunnen leren, jou kunnen inspireren of jou gewoon kunnen entertainen. Om alvast kennis te maken met al deze black hair & beauty bloggers en vloggers, hebben we hen 15 vragen voorgelegd. Dus: Meet the blogger: ThisGirlsBlackBook


ThisGirlsBlackBook4

1. Waarom ben jij gaan bloggen/vloggen?
“Ik ben in de eerste instantie gaan bloggen omdat ik meer mensen kennis wilde laten maken met donkere initiatieven. Daarna wilde ik mezelf niet langer bezig houden met de vraag waarom we niet een afspiegeling van de maatschappij in de Nederlandse media terug zien. Met TGSBB wilde ik een positief weerwoord geven, mijn eigen media creëren.  Black lifestyle is een nog te ontwikkelen gebied, ik schrijf over events, beauty, haar, reizen, recepten, documentaires en ga zo maar door.”

2. Welke blogs bekijk je dagelijks?
“Alle blogs die ik volg bekijk ik via Bloglovin, en ik volg er ontzettend veel. Een aantal Nederlandse zijn o.a MacblogsterMBHMiss LipglossRoodjerowCulyDailylin en nog veeeeel meer. Internationaal volg ik o.a. Hey Fran HeyBlackGirlLongHairMinimalist BakerBlack Beauty BagStyleBlazerNecole BitchieHuffPo, WhoWhatWear en ga zo maar door. Ik kan hele dagen vullen met het lezen van blogs.”

ThisGirlsBlackBook3

3. Wat is jouw favoriete haarstijl?

“Wash ‘n go of twist nepvlechten.”

4. Van welke haarstijl heb je spijt?
“Dat ene dat begint met een ‘R’ en eindigt op elaxer. Ik snap niet hoe ik er jarenlang zo bij heb kunnen lopen, mijn haarstructuur is namelijk te dun om steil te maken, dus je kon zo door mijn haar heen kijken. Het zag er niet bepaald classy uit.”

5. Wat was het laatste haar/beauty/fashion product dat je hebt gekocht?
“Een facewash van Malin + Goetz en een nagellak van Essie.”

6. Als je moest kiezen tussen ongekamd haar of geen make up op, wat zou je kiezen?
“Voor beiden ben ik niet heel erg bang. Met mijn type haar is het toch al geen ‘nette’ bos haar en qua make-up wil ik niet graag gezien worden zonder wenkbrauwpotlood, want dan heb ik geen wenkbrauwen en dat vind ik een vreemd gezicht.”

 

ThisGirlsBlackBook2

7. Welk haartype heb jij?
“4A”

8. Welke haarproducten kan je niet zonder?
“Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie is mijn curlsaver! Ik heb er een review over gemaakt, omdat ik zoveel lyrische reviews had gelezen over dit product. Ik wilde het zelf uittesten en er lekker kritisch over zijn, maar dat kon helemaal niet, want het doet gewoon wat het belooft: it enhances curls. Het enige minpunt is de prijs.”

9. Welk beautyproduct kan je niet zonder?
“Gezichtcrèmes of bodylotions. Ik krijg er koude rillingen van als ik er alleen al aan denk om zonder een ingesmeerd lijf de deur uit te gaan. Bah, ik voel me dan echt ongebaad! Ik gebruik een bodylotion van Avene en voor mijn gezicht gebruik ik bijna alles van Paula’s Choice.”

10. Welk fashion item kan je niet zonder?
“Mijn leren tas die ik van mijn 90- jarige oma heb gehad. We houden beiden van mooie dingen in het leven. Een tijd geleden kwam ik bij mijn oma op bezoek met dé tas en toen zei ze tegen me: “Tewa waarom kwel je me altijd met je mooie tassen?” Toen zei ik: ”HUH, oma, deze tas is van u geweest, weet u nog? U heeft hem tijdens het opruimen aan mij gegeven!” Ze keek verschrikt en zei: ”Ik moet een black out hebben gehad, want zo’n mooie tas weggeven is crimineel!”. Daarom houd ik hem stevig bij me en ben ik er zuinig op.  Ik hoop hem ook ooit weer aan mijn (klein)dochter door te geven.”

11. Wat is je duurste fashion/beauty/hair aankoop ooit?
“Aan mode en haar geef ik niet veel geld uit. Met cosmetica kan ik weleens te snel denken: ‘Because I’m worth it.’ Ik wil er niet teveel over nadenken, maar de keren dat ik de Skins Cosmetics binnen ben gelopen en daar iets heb gekocht, zijn de momenten geweest die ik financieel gauw wil vergeten. Het duurste dat ik daar heb gekocht was een parfum.”

12. Wat staat er op je verlanglijstje ?
“Niets eigenlijk. Hoewel ik (heel eerlijk) gewoon erg kan genieten van oppervlakkige aankopen bij Skins Cosmetics, staan er gek genoeg geen materiele maar meer emotionele zaken of ervaringen op mijn verlanglijstje.”

ThisGirlsBlackBook1

 

13. Wat doe je naast het bloggen?
“Sinds twee jaar heb ik besloten om alleen te doen wat ik leuk vind en dat heeft geresulteerd in drie verschillende werkzaamheden: Mijn vaste baan is mijn eigen bedrijf, waar ik mijn eigen projecten heb opgezet voor jongeren en hun omgeving om ze bewust te maken over de gevaren van het internet (cyberpesten, loverboyproblematiek, gameverslaving etc). Hierdoor sta ik overdag geregeld voor de klas les te geven en in de avond geef ik vaak lezingen, workshops aan docenten en ouderavonden over de belevingswereld van jongeren op het internet. Daarnaast werk ik 1 dag in de week bij de leukste theewinkel van Nederland, de Tea Bar! En natuurlijk werk ik tussendoor als een bezetene aan mijn blog.”

14. Welke vraag wordt jou als blogger vaak gesteld?
“Hoe je als blogger geld kunt verdienen, die hoor ik het meest. Omdat het ook zo nieuw is, denk ik. Ik denk dat geld verdienen als blogger met heel veel factoren te maken heeft, niet alleen met de kwaliteit van je blog, maar ook met de niche waar je blog inzit. Ook krijg ik weleens de vraag wat ik met al die gratis producten doe.”

15. Wie is jouw haarstijl icoon/ beauty style icoon/ fashion style icoon?
“Haarstijlicoon: Ik vind Francheska van Hey Fran Hey een heel oprecht persoon met super gaaf haar.
Qua fashion style icoon vind ik het lastig om te zeggen. Ik vind veel mensen om mij heen echte style iconen en die bewonder ik om hun impeccable style.”

16. Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt als blogger?
“Dat Miss Lipgloss (een blog dat ik zelf al jaren volg en bewonder) mij benaderde om posts te schrijven over de donkere huid/haar. Toen was ik zoo verrast en vereerd dat ik even een vreugdedansje heb gedaan!”

Benieuwd naar de blogs van Tewatha? Ga snel naar www.thisgirlsblackbook.nl!

Volgende week in Meet The Blogger:  Raïssa Levant. Bekijk nog meer bloggers en vloggers op The Bloggers Page

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm