Black Hair

Marley Braids krullen zonder krulspelden

Met nepvlechten kun je heel goed variëren(check bijvoorbeeld nog de 30 Days of Box Braids). Vorige maand koos ik voor de marley braids. Dik gevlochten, want dan ben ik lekker snel klaar. Voordat ik de vlechten eruit zou halen, wilde ik nog graag even mijn haar krullen. Maar omdat ik mijn flexi rods had uitgeleend, bedacht ik mij dat het ook gewoon zonder krulspelden kon.

marley_braids_krullen3

Het is heel simpel om marley braids te krullen: vouw een vlecht tot een kwart en houd de lus goed vast.

 

marley_braids_krullen2

Dan twist je de punten omhoog. Ik doe alleen de onderkant, omdat ik alleen de puntjes wil krullen. Maar als je iets meer krul wil, moet je de punt nog tot aan de helft of zelfs verder ‘omvouwen’.

marley_braids_krullen5

Twist het haar helemaal tot aan de punt richting je hoofdhui. Ik heb geen speldjes gebruikt om het vast te zetten, het blijft vanzelf wel goed vastzitten.

marley_braids_krullen

Doe heet water in een bakje en laat de vlechten voor 10 tot 20 seconden in het hete water. Hoe meer krullen je wilt, hoe hoger je het bakje bij je hoofdhuid moet houden. Dus wees daar wel voorzichtig mee! Droog het haar een klein beetje met een handdoek, zodat het niet gaat lekken. Het haar is best snel droog. Na twee uur zie je al resultaat, maar je kunt beter nog iets langer wachten of ermee gaan slapen.

marley_braids_krullen4

Als de marley braids droog zijn kun je de krul losmaken. Zoek de haarpunt en twist deze weer terug. Dit is dan het resultaat! Deze krul is best compact.

marley_braids_krullen6

Niet elke krul is hetzelfde, maar ik vind dat juist heel erg leuk! Je kunt dit trouwens ook met box braids(kanekalon haar) doen op dezelfde manier of met krulspelden. De krullen blijven heel lang goed zitten. Natuurlijk zakken ze wel een beetje uit. Maar helemaal steil wordt het niet meer. Als je dat wel wilt, moet je het haar weer nat maken met warm water.

Veel succes als je dit ook gata proberen!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm