manuka honing
Haar

Manuka honing tegen droog haar en gespleten punten

Waarschijnlijk ben je al bekend met de voordelen van honing voor je haar. Honing is een natuurlijke bevochtiger en helpt tegen droog en beschadigd haar. Voor je haarverzorging kun je het beste Manuka honing gebruiken. De uit Nieuw-Zeeland en Australië afkomstige honing wordt geprezen om zijn zuiverheid en kracht.

Voordelen van Manuka honing

De Manuka honing is bekend geworden om zijn antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen (bron). Net zoals elk ander product met antibacteriële eigenschappen werkt Manuka honing perfect tegen eczeem, haarroos en andere hoofdhuid problemen. Daarnaast heeft het nog de volgende voordelen:

  • Moisturizer voor haar en hoofdhuid
  • Vermindert haaruitval
  • Voorkomt pluizig haar en gespleten punten
  • Manuka honing bevat veel aminozuren en B-complex vitamines die de hoofdhuid voeden en de haarzakjes verjongen

Zo gebruik je Manuka Honing

Je kunt het beste pure manuka honing gebruiken voor je haarverzorging. Maar let wel op welke honing je koopt. Er wordt namelijk manuka honing met verschillende sterkte van antibacteriële werking te koop aangeboden. Kijk daarom of je informatie kunt vinden over de Unique Manuka Factor (UMF) en de methylglyoxal factor (MGO). UMF geeft aan hoe sterkt de actieve enzymen in manuka honing zijn. De hoogte van de MGO factor geeft aan hoeveel van de werkzame stof methylglyoxal in de honing zit (bron). Voor beide geldt: hoe hoger de factor, hoe sterker de medicinale werking. Ook de prijs is hierop gebaseerd.

Zodra je de honing in huis hebt, kun je ermee aan de slag! Hierbij wat tips en diy recepten:

  • Cleanser

Mix een eetlepel manuka honing met een halve beker appelciderazijn. Breng het aan op je haar en hoofdhuid en laat het voor een halfuurtje intrekken. Was het vervolgens uit met warm water. Style je haar als gewoonlijk

  • Pre-poo

Mix twee eetlepels manuka honing met zes eetlepels kokosolie en warm het op in een pan. Als de mix gesmolten is, haal je het van het vuur en laat je het afkoelen (voorkom dat de kokosolie weer hard wordt). Breng de mix aan op je haar en laat het voor 15 minuten intrekken. Spoel het uit en gebruik je favoriete shampoo.

  • Exfoliëren

Exfoliëren is het verwijderen van overtollige dode huidcellen. Het zorgt voor een ‘nieuwe’, frisse hoofdhuid. Je hebt hierdoor minder kans op bacteriële infecties en andere ‘kwaaltjes’ zoals jeuk en haarroos. Daarnaast stimuleer je ook je bloedsomloop met het exfoliëren van je hoofdhuid. Dit zorgt weer voor een betere haargroei.

Je kunt manuka honing heel goed gebruiken om te exfoliëren. Mix één eetlepel van de honing met één eetlepel bruine suiker. Breng het aan op je hoofdhuid en wrijf het voorzichtig in roterende bewegingen in. Was je haar daarna als gewoonlijk.

  • Proteïne behandeling tegen gespleten punten

Je haarpunten moet je goed verzorgen. Droge en gespleten punten zijn lastig te behandelen, maar het is niet onmogelijk! Met een zelfgemaakt proteïne conditioner kun je je punten weer wat leven geven. Mix een eetlepel manuka honing met een eetlepel mayonaise en één ei. Breng het aan op je haarpunten. Laat het even intrekken en was het uit.

Producten met manuka honing

Steeds meer producten bevatten de heerlijke manuka honing. Van stylings producten tot verzorgingsproducten en shampoos. Bekijk hieronder een lijst van producten die de honing in de ingrediëntenlijst hebben staan.

Pure Manuka honing 

 

manuka honing

Deze 100% natuurlijke manuka honing heeft een MGO van 250+. Als je op zoek gaat naar de honing, zorg er dan voor dat het een MGO heeft van 100 of meer. Alles eronder werkt net als ‘gewone’ honing. Te koop via Supernaturals.com.

Manuka Honing Clear Gel

manuka honingManuka honing is ook goed voor je huid. Vooral als je last hebt van een droge huid of acne, kun je baat hebben bij het gebruik van deze honing. Deze Clear Gel met manuka honing houdt de huid gezond en glad. Te koop via Supernaturals.com

L’Anza Manuka Honey Conditioner

manuka honing

Deze conditioner bevat manuka honing en keratine. Dit is dus een proteïne conditioner. Het herstelt slap en broos haar. Te koop via haarshop.nl.

Manuka honing is makkelijk te verkrijgen. Ga jij het in je haarverzorging gebruiken?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm