Black Hair

Lye of no lye relaxers?

lye-of-no-lyeAls je je haar wilt relaxen, zul je een keuze moeten maken tussen een lye of een no lye relaxer. Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien nog niet. Anyway, het is belangrijk om te weten wat er in je relaxer zit!

Wat is loog?
Relaxers worden onderverdeeld in loog en geen loog (lye or no lye) relaxers. Sodium Hydroxide is de chemische hoofdingrediënt in veel relaxers, omdat deze stof het haar voor een lange tijd heel steil kan maken, echter het kan je hoofdhuid heel erg branden. De relaxers die deze chemicaliën bevatten worden de loog relaxers (lye relexers) genoemd.

Guanidine Hydroxide is een ander chemisch ingredient dat vaak in relaxers zitten. Deze relaxers worden de geen-loog relaxers (no-lye) genoemd. Dit kan zeer misleidend zijn, omdat veel consumenten denken dat er dan minder tot geen sterke chemicaliën inzitten, terwijl dit niet zo is. De geen-loog relaxers hebben een lagere PH waarden dan de loog relaxers.  Het is wel minder schadelijk voor je huid, maar heeft als nadeel dat het je haar uitdroogt.  Zorg er sowieso voor dat je haar en hoofdhuid in goede conditie zijn, voordat je deze relaxers gebruikt. Ook na de behandeling is het belangrijk om je haar goed te blijven verzorgen.

..en welke wordt het?
Als je je haar wilt relaxen, zul je een keuze moeten maken tussen loog en geen loog. Welke het wordt is helemaal afhankelijk van jezelf en je haar. Velen vinden loog relaxers heel slecht voor de hoofdhuid en goed voor het haar. Terwijl geen loog relaxers beter voor de hoofdhuid en slechter voor het haar worden gevonden.

Dark and Lovely Lye relaxer

Dark and Lovely Lye relaxer

Organic Root Stimulator No Lye Relaxer

Organic Root Stimulator No Lye Relaxer

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm