Beauty

Lipgloss Tried & Tested

goshlnsLipgloss: iedere vrouw heeft er wel één in haar toilettas zitten, nog één in haar handtas en nog ééntje in haar make-up kastje. Een lipgloss is een absolute must have en gelukkig overal verkrijgbaar in alle kleuren en formaten. De ene nog plakkeriger dan de ander en de een veel lekkerder ruikend dan de ander. Alhoewel ik ook altijd verschillende lipglossjes voorhanden heb – als ik er één kwijtraak, koop ik een andere, om  vervolgens de eerste weer terug te vinden – ben ik van plan mijn nieuwe lipgloss van GOSH tot mijn favorieten toe te kennen.

De Light’n Shine van Gosh is al sinds het begin van dit jaar verkrijgbaar, maar ik heb hem nu pas ontdekt! (hey!, beter laat dan nooit!!).

Alhoewel ik (zoals ik zojuist verkondigde) echt goed ben in het kwijtraken en na tijden weer terugvinden van al mijn lipglossjes, bedenk ik mij bij het onder ogen krijgen van de lipgloss van GOSH, dat ik toch wat netter met mijn lipgloss om moet gaan. De Light’n Shine Lip Glaze van Gosh ziet er chique uit en de glitters in het flesje beloven opvallende shiny lips, net zoals de naam van het product doet vermoeden. Om het allemaal nog spectaculairder te maken is er op de verpakking van de lipgloss een spiegeltje ‘ingebouwd’ (how thoughtfull!). Handig dus. Niks over te klagen. Bij het openmaken van de gloss stralen meteen twee felle lampjes, mooi wit licht op de lipgloss. Nog handiger. Nu kan ik  ’s avonds in het donker toch nog mijn lipgloss opdoen. De verpakking krijgt van mij al een dikke tien. Enthousiasme alom.

goshgosh4gosh3

Bekend met het gezegde Don’t judge a book by its cover, begin ik de lipgloss te gebruiken en doe ik een paar testjes:

Test 1: The boyfriend test

Het is een feit, Girls love Lipgloss, Boys hate it. Niettemin wil ik toch ook deze lipgloss door mijn vriend laten beoordelen. Voor een romantische date smeer ik mijn lippen in met het kwastje van de lipgloss. De gloss voelt vettig aan en je hebt zeker niet teveel nodig van deze gloss, want anders wordt het echt té. Mijn mooi volle lippen glitteren en glanzen als ik word opgehaald door mijn vriend. Ik draai mijn gezicht naar hem toe voor de hallo-schat-kus. Langzaam naderen zijn lippen de mijne. Als onze lippen ongeveer drie centimeter van elkaar verwijderd zijn zegt hij: “ieel, Lipgloss!”

Test 1 is dus mislukt. I quess it will never change.

gosh5gosh7

Test 2: Geur en Kleur

Ik heb in mijn leven heel wat lipglossjes gekocht. Sommige roken héérlijk (aardbeien, enz.) andere roken verschrikkelijk. Al ben ik niet zo’n fan van lipglosses die je na het op de lippen te hebben gesmeerd zelf ruikt en – nog erger- proeft. Over de geur van de Light ‘N Shine ben ik neutraal. Hij ruikt normaal. Ik kan er echt geen ander woord voor vinden.

De Light ‘N Shine is in 6 verschillende kleuren verkrijgbaar, waarvan ik de meest neutrale in bezit heb. Glanzend, licht roos  en glinsterend. Deze past bij iedere huidskleur en kun je zo nodig combineren met een lippenstift.

Side note: op mijn iets wat donkere lippen, valt de kleur nauwelijks op en lijkt het op een doorzichtige lipgloss.

Test 2 zeer positief. Geur en Kleur zijn top

Test 3: Hoe smeert ie?

De Light ‘N Shine lipgloss breng je aan met een kwastje. De haartjes voelen zacht aan en je kunt er de gel van de lipgloss goed mee op je lippen smeren. In tegenstelling tot het smeren met de lipgloss-tubes, (die ik super irritant vind, omdat je dan moet knijpen in de tube om de gloss eruit te krijgen, vervolgens knijp ik te hard, waardoor ik teveel gloss op mijn lippen heb) gaat het smeren met dit kwastje mij goed af: lekker zelf bepalen hoeveel gloss en netjes binnen de ‘lijntjes’ smeren. Na veelvuldig gebruik wordt het borsteltje een beetje warrig. Enkele haartjes staan dan al wijd. Da’s minder, maar gebruikelijk.

Test 3: Prima. Over het smeren valt niet veel te klagen.

pa291175pa291173

Test 4: De plak-test

Lipgloss plakt. Zeg ik nu iets nieuws? Nee, ik dacht het niet. Het hoort erbij en we hebben het (min of meer) geaccepteerd. Echter, we kunnen het wel hebben over de mate waarin een lipgloss plakt: plakt ie teveel (oftwel: blijven er broodkorrels op mijn lip hangen, na mijn lunch???) of plakt ie nét genoeg?
De lipgloss van Gosh plakt ook en na het eten van mijn lunch blijven er zeker wat broodkorreltjes aan mijn lippen hangen. Of ik dit erg vind? Mwahh, valt mee. Het staat alleen een beetje stom bij een zakelijke lunch. Ik merk verder dat hij best vettig aanvoelt. Na wat andere testjes (wat plakt er nog meer aan mijn lippen?) blijkt dat papier het beste blijft zitten op mijn lippen:). Ik kan met de lipgloss zelfs het papier ‘lijmen’. Conclusie: het plakt én het is vettig

Test 4: vettig plak spul.

Final Test: Hoelang blijft ie zitten?

Lipgloss blijft veel korter zitten op je lippen, dan een lipstick. Dat is nu eenmaal zo. Maar met de huidige technieken van tegenwoordig, vind ik dat wij ook van een lipgloss iets meer mogen verwachten. Met de Light ‘N Shine glanzen je lippen iets minder dan 45 minuten, maar let op! deze drie kwartier maak je alleen vol als je niet eet, geen mensen zoent, je hand niet over je mond beweegt…oftewel: je lippen onder geen omstandigheden aanraakt/laat aanraken.

Final test: hoelang ie blijft zitten? niet lang, tenzij het je lukt laatstgenoemde toe te passen.

Eindoordeel

De Light ‘N Shine van Gosh is vooral handig om mee te nemen als je uitgaat. Een toilet bezoeken om daar je lipgloss bij te werken is niet nodig, aangezien het spiegeltje wordt bijgeleverd. De gloss zelf blijft niet superlang op je lippen zitten, is plakkerig én vettig. Echter de mooie verpakking, het kwastje, de 6 verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen en de glans op je lippen, maken deze negatieve puntjes weer helemaal goed.
De lipgloss kost € 7,95

Dus:

groen_vinkje

Goed te gebruiken tijdens een avondje uit in een club!

roodkruis

Niet opdoen tijdens een romantisch diner!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies