Black Hair

Leer een headwrap binden

headwraps

Heb je dat ook? Dat je weleens prachtige vrouwen ziet met een mooie headwrap en je je afvraagt: hoe doen ze dat nou? Ik heb dat wel vaak hoor. Het ziet er vaak ingewikkelder uit dan het is. Natuurlijk is het even oefenen, maar met een goed voorbeeld moet het lukken.

Voordat je begint met een headwrap

Voordat je met een headwrap begint, zorg er dan voor dat je je eigen haar zo plat mogelijk maakt (als je haar kort is, is dit natuurlijk niet nodig). Je kunt je haar invlechten of in een staart/knotje doen. Maar het is natuurlijk ook afhankelijk van de manier waarop je je haar gaat wrappen.

De vorm van je doek

Headwraps zijn er in verschillende formaten. Het formaat van je doek bepaalt ook wat je ermee kunt doen.

Vierkant: De vierkante doek is het meest makkelijke in gebruik. Je kunt er ook heel gemakkelijk een driehoek van maken.

Rechthoek: Met een rechthoekige doek heb je veel meer stof en meer styling mogelijkheden, zoals grote knotten, turbans en strikken. Met zo’n doek moet je wel wat meer oefenen.

Driehoek: Deze is in gebruik hetzelfde als een vierkante doek, alleen nog veel makkelijker te binden door de twee punten die je hebt om vast te knopen. Het nadeel is wel dat je minder styling opties hebt.

Aan de slag met de headwrap

Oke, en dan nu aan de slag! Op YouTube vond ik deze tutorial van Youtuber Jessica Pettway. Ze heeft prachtige doeken en laat hele simpele, bijzondere headwraps zien.

bron: Youtube

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm