Last Minute: moederdag giftpakketjes


Het stond wellicht vast allang in je agenda genoteerd: 8 mei moederdag! Of…toch niet? Mocht je het vergeten zijn of door alle drukte niet in staat zijn geweest een leuk, passend en origineel cadeau te kunnen kopen voor jouw Queen Mom. Wees dan niet getreurd. Check de tips voor een creatief en leuk last minute moederdagcadeau anno 2011:
Moederdag Scrub
Een bloemetje, parfum of dat ene leuke shirt. Het is al zo vaak Moederdag geweest en dus is het helemaal niet raar wanneer je even niet meer weet waarmee je je moeder echt kunt verrassen. Geef haar daarom dit jaar een scrub cadeau. Geen kant-en-klare scrub uit de winkel, maar eentje die ze zelf zal moeten maken!
Wat heb je nodig?
1 pak rietsuiker
– 1 flesje olijfolie
– 1 Badzeep (een favoriete badzeep van je moeder bijvoorbeeld)
– Washandje
– Een mooi potje om de scrub in te bewaren (tip: Xenos!)
– Pen en Moederdagkaart voor het schrijven van de Scrub-instructies!

Hoe maak je het?
Het maken van een eigen scrub is heel simpel: mix de rietsuiker met de olijfolie in het potje. Voeg daar de badzeep aan toe en je moeder heeft haar eigen scrub. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren van je moeder, mag ze uiteraard zelf bepalen hoeveel ze van ieder ingrediënt gebruikt. Zorg er wel voor dat de olie niet te overheersend is.


Inpakken maar!
Gebruik cellofaan papier om de rietsuiker, olijfolie, badzeep en het washandje in te pakken. Bevestig het geheel vervolgens met een vrolijk lintje (of meerdere lintjes). Schrijf de instructies voor het maken van de eigen scrub op een kaartje en bevestig het aan het cellofaan. Je moederdagcadeau staat klaar om af te geven!
Hetzelfde, maar dan anders
Geef jij je moeder liever geen scrub? Maar wil je haar wel een beauty doe-het-zelf pakket schenken? Geef haar dan een haarolie giftpakket, met de meest populaire oliën van dit moment:Monoi-olie: zeer verfijnde kokosolie gemengd met het extract van Tahitiaanse bloemen. De olie verzacht het haar en voegt vocht toe aan het haar. Je kunt monoi olie goed gebruiken als dagelijkse leave-in conditioner of als pre poo.


Argan olie, een olie die rijk is aan vitamine E en wordt gebruikt voor zowel het gezicht als het behandelen van het haar.

Olijf olie: Al veel langer een veelvuldig gebruikte olie voor het haar, maar nog steeds ongekend populair! Je kunt de olijfolie gebruiken voor bijvoorbeeld een hot oil treatment.
Inpak tips:
Voorzie, voordat je de oliën inpakt, ieder flesje van leuke gebruikerstips. Pak de oliën in met cellofaan papier. Wil je nog iets extra’s geven? Doe er dan een kwastje bij, zodat je moeder de olie voor het gebruik van bijvoorbeeld een pre poo, gemakkelijk kan aanbrengen op het haar.

FIJNE MOEDERDAG!