Black Hair

Langer haar door de Baggy Method

baggy method

Of je nu je natuurlijke krullen draagt of een relaxer in je haar hebt; we zijn allemaal constant op zoek naar een goede vochtbalans in ons haar. Dit is waarschijnlijk dé truc die je zal helpen om voor altijd van droog haar af te komen. Het heet de Baggy Method. Het is super simpel en werkt gegarandeerd voor iedere haartype.

De Baggy Method geeft je haar echt een moisture boost. Dit door gewoon je dagelijkse moisturizer en olie te gebruiken. Het enige verschil is dat je met de baggy method ervoor zorgt dat het vocht er in blijft door je haar even ‘af te sluiten’ van lucht. Dit doe je daar je haar te wrappen met bijvoorbeeld een plastic zak of plastic huishoud folie. De baggy method focust zich op de haarpunten. Het handige van deze methode is de verschillende manieren waarop je het kunt uitvoeren. Je kunt je haar een hele nacht binden, maar ook gewoon een paar uurtjes. Hoe goed je haar wordt gevoed, hangt natuurlijk wel af van hoeveel uren je de baggy method uitvoert. Daarnaast wordt deze methode gewoon op droog haar uitgevoerd en hoef je je haar dus niet eerst te wassen. Toen ik nog een relaxer in mijn haar had, voerde ik de baggy method vaak uit voor mijn haarpunten, die nogal droog waren.

De voordelen van de baggy method

Kort samengevat biedt de baggy method de volgende voordelen:

  • De baggy method zorgt ervoor dat je haar voldoende vocht behoud
  • Je haar ziet er na het uitvoeren van de baggy method gezond en glanzend uit
  • Door het gebruik van deze methode verhoog je de kans op behoud van je haarlengte.

De baggy method is door de jaren heen door verschillende mensen een beetje aangepast. Er zijn namelijk heel veel vrouwen die de methode dagelijks op een andere manier gebruiken: ze moisturizen en sealen hun hele haar, vervolgens slapen ze elke dag met een plastic wrap of zak om hun hele hoofd. Als je dit dus echt dagelijks doet, krijg je teveel moisture in je haar wat juist weer nadelige effecten heeft. Je kunt deze methode ook wel hanteren, alleen niet dagelijks. Doe dat een keer in de week of een keer per twee weken. Het makkelijkste is om je voor de baggy method te focussen op de haarpunten.

Zo voer je de baggy method uit

Zoals ik al zei is de baggy method door iedereen uit te voeren. Relaxed haar profiteert er van; natuurlijke krullen en kroeshaar profiteren er ook van. De baggy method voer je op de volgende manier uit:

  1. Moisturize je hele haar met je favoriete moisturizer of leave-inconditioner
  2. Gebruik daarna een olie om je haar mee te sealen. Dit zorgt ervoor dat de moisturizer langer in je haar blijft. In de zomer kun je een lichte olie gebruiken, in de winter een dikkere olie.
  3. Verdeel je haar in verschillende secties of maak vlechten of twists.
  4. Sluit de haarpunten af met bijvoorbeeld plastic folie of een boterhamzakjes (met een elastiekje er omheen blijft het boterham zakje goed zitten).
  5. Slaap er mee of laat het 2 tot 3 uren inwerken.

Bekijk in deze post nog meer manieren waarop je de baggy method kunt uitvoeren

Dat is alles! Succes!

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies