Black Hair

Laat de lucht zijn werk doen!

airdryAlle hitte die gepaard gaat met het drogen van je (gerelaxed/kroes) haar met haardrogers en tangen, is natuurlijk niet goed voor je haar. Een prima alternatief is de airdry: je haar laten drogen in de ‘lucht’ met behulp van een satijnen doek en het gebruik van leave-in conditioners. Je kunt daarbij twee dingen denken:

1. Dat duurt lang!
2. Daar wordt mijn haar alleen maar pluizig van!

Het eerste puntje klopt: het duurt inderdaad een stukje langer dan wanneer je onder de droogkap gaat zitten. Het tweede is echter niet helemaal waar. Ook met de Airdry kun je je haar glad én pluisvrij krijgen (als je dit wilt natuurlijk!), waarbij de satijnen doek goed te pas komt. Was jij je haar meerdere keren per week, dan kun je je haar zeker wel wat rust gunnen, door de haardrogers te laten liggen en de lucht zijn werk te laten doen.

Doing the Airdry -Thing

De wasbeurt
Was je haar op de gebruikelijke manier met een shampoo en/of een (deep) conditioner.

Het drogen
Maak je haar droog met een handdoek, maar zorg ervoor dat het toch nog vochtig blijft.

De leave-ins
Masseer je haar in met jouw Leave-In conditioner(s) en/of moisturizer crème.

Het kammen
Kam je haar met een houten kam met wijdstaande tanden, zodat deze glad naar achteren is. Steek je haar vervolgens op met bijvoorbeeld een haarclip. Is jouw haar kort? Dan is het opsteken niet nodig.

Het doekje
Bind alleen de voorkant van je haar af met een (satijnen) doek. Zorg ervoor dat je deze goed strak trekt, zodat je haar plat blijft. Daarna kun je de haarclip los

Het resultaat
Ga lekker naar buiten (vooral als het mooi weer is!), kijk televisie, doe de was en ga lekker koken. De wachtuurtjes zijn zo voorbij, waarna je het resultaat kunt zien: schoon en droog haar, zónder het gebruik van een haardroger!

Check onderstaande video voor meer tips!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies