Fashion

Kunstzinnige opening Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam

MBFW_amsterdam2

Wat vliegt de tijd! Het is alweer tijd voor de tweede Mercedes Benz Fashion Week van dit jaar. Een week waarop je volop mode inspiratie op kunt doen. Fashion blogger Larissa van From Hats To Heels bezoekt veel shows en zal ons op de hoogte houden van alle ins and outs!

Donderdagavond werd Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam kunstzinnig geopend met een prachtige show van Claes Iversen, waar ik zelf helaas niet bij kon zijn, gevolgd door Olaf Hussein en Zero by Nanine Linning met kostuums van Iris van Herpen. De laatste heb ik wel mogen aanschouwen, en ik kan verklappen dat dat een hele beleving is geweest.

Bij binnenkomst in de zaal werden we verwelkomd op een klein, duister podium, alwaar modellen, of moet ik zeggen dansers, de meest onmenselijke houdingen aannamen en om ons heen draaiden. Met een kleine omweg kwamen we bij de catwalk terecht en nadat iedereen zijn weg door het duister had gevonden, kon de show beginnen.

MBFW_amsterdam3

Iris van Herpen, die internationaal bekend staat om haar innovatieve sculpturen en 3D printtechnieken, liet ook dit keer tot de verbeelding spreken met haar prachtige kostuums. Maar ik was niet alleen onder de indruk van de kleding, want zonder vooraf goed te weten wat ik kon verwachten, bleek ik te worden verrast door een moderne dansvoorstelling.

In eerste instantie deed de voorstelling me denken aan kakkerlakken – no pun intended. De kostuums waren zwart en glimmend en maakten een knapperig geluid bij sommige van de kruiperige bewegingen en sprongen. Buitenaards was het ook, de aliën-achtige helmen. Maar hoe groot mijn angst voor kakkerlakken en aliëns ook is: dit was een prachtige voorstelling, die naast inspirerend vooral ook innovatief en verrassend was.

MBFW_amsterdam4

Na de show wipte ik nog even langs bij de Zalando blogger awards, incl. after party. En met welverdiende winnaressen Lizzy, Linda en Kim & Kelly voor respectievelijk de publieksprijs, jury prijs en beste nieuwkomer, was het een geslaagde avond: een goed begin voor wat een fabulous, fashionable week belooft te worden.

Foto’s via www.fashionweek.nl

 Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm