Black Hair

Krullen stretchen met Henna

henna_2c

Wil je je haar kleuren zonder het te beschadigen? Dan is het gebruik van henna een hele goede, gezonde methode. Maar wist je dat er veel vrouwen zijn die henna niet eens perse voor de kleur gebruiken? Zij gebruiken henna om de gezondheid van hun haar te bevorderen, het haar sterker en zachter te maken én om de natuurlijke krullen te rekken. Dat laatste hoeft niet voor iedereen een voordeel te zijn, maar voor vrouwen met hele kleine krullen, kan het een uitkomst bieden.

Wat is henna?

henna_1

Henna is een plant dat in een droog en warm klimaat groeit. De kleur in de plant produceert een rood-bruine gloed op de huid en het haar. Met henna kun je nooit je haar lichter maken.

Lossere krullen door gebruik van Henna

Heel veel vrouwen merken op dat door het gebruik van Henna hun krullen stretchen/losser worden. Vooral als je al een iets lossere krul hebt (s-krul), zul je het wat sneller merken. Maar het geldt niet voor elk haartype, dus je kunt er niet perse op rekenen. Het zorgt er in elk geval voor dat je krullen beter gedefinieerd worden en je haar minder snelt krimpt.

De bekende blogger Nikki van CurlyNikki.com is absoluut pro- henna en gebruikt het al jaren. Ze zegt erover: “My once fine head of hair, can now only be described as BIG. My curls hang longer (less shrinkage), the color is gorgeous, and the shine is ridiculous!!”

Op de onderstaande foto laat ze het resultaat zien. De bovenste twee foto’s zijn voor de henna behandelingen en de onderste foto’s na de henna behandelingen.

 

henna_curlynikki

Henna Recept

Je kunt henna kopen in veel Marokkaanse winkels. Kies altijd pure henna, zonder toevoegingen. Omdat Henna veel proteïne bevat, kan je haar na gebruik een beetje stug en droog aanvoelen. Om dit te voorkomen, kan je de Henna mixen met verschillende ingrediënten:.

Voor zachter haar mix je henna met:

  • Plantaardige oliën als kokosolie en olijfolie
  • Conditioner (zorg ervoor dat je geen proteïne conditioner gebruikt)
  • Ghassoul klei 
  • Honing

Voor glans, ph balans en poreus haar mix je henna met:

Voor meer kleur mix je henna met:

  • Koffie (voor een diep bruine kleur)
  • Citroensap of groene thee (voor een lichtere kleur)
  • Paprika (voor een rodere kleur)

Voor een gezondere hoofdhuid mix je henna met:

  • Tea Tree olie
  • Pepermunt olie
  • Rozemarijn olie
(bron)

Henna aanbrengen

Als je je Henna mix hebt gemaakt laat je het ongeveer een halfuurtje staan. Dan breng je het pluk voor pluk aan op je gewassen haar. Hoe langer je henna in je haar laat zitten, hoe meer kleur je krijgt. Je kunt het tussen de 1 en 8 uren laten intrekken. Was de henna uit. Om het uitwassen iets makkelijker te maken, kun je een klein beetje conditioner toevoegen. Na het uitwassen van de henna mag je een deep conditioner absoluut niet vergeten!

Ik ben benieuwd hoeveel van onze lezeressen henna gebruiken voor de kleur en eventueel ook echt als behandeling. Deel je ervaringen in de comments!

foto’s: curlynikki.com, pinterest

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm