Black Hair

Krullen maken met flexi rods

krullen maken

Krullen maken in je haar kan op verschillende manieren. Met flexi rods kun je mooie spiraalvormige krullen maken. Dit  werkt op elk haartype. De flexi rod is een buigzaam, langwerpige staaf die in verschillende diktes te verkrijgen is. Kijk eens bij een afro shop bij jouw in de buurt of een drogisterij. Daar zijn ze volop te vinden.

Je kunt flexi rods op nat of op droog haar gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar nat haar dat pas gewassen is. Je krijgt dan het mooiste resultaat. Is je haar droog? Maak het dan eerst vochtig door water in je haar te spuiten. Je moet in elk geval ook een goede moisturizer/leave-in conditioner en een krullen cream gebruiken voor het mooiste resultaat.

Direct krullen maken

Wil je direct aan de slag met krullen maken in je haar? Lees dan eerst even dit artikel over hoe je precies de flexi rods gebruikt.

Omdat het resultaat op elk haartype verschilt, hebben we hierbij een overzicht van twee filmpjes van dames die de flexi rods gebruiken om krullen te maken.

Krullen maken met flexi rods op haartype 3

Haartype 3 kenmerkt zich door licht gekrulde tot gekrulde texturen. De krullen zijn heel erg goed gedefinieerd en bewegelijk. Haartype 3 krullen zijn vaker zacht dan grof en ruw.

Youtuber NaturalNeiicey laar zien hoe zij de flexi rods gebruikt. Het geeft een prachtig resultaat!

Krullen maken met flexi rods op haartype 4

Haartype 4 kan hele dunne haarstrengen bevatten, maar ook hele dikke. Haartype 4 is vaak heel sterk gekruld. De krullen zijn ook heel dicht op elkaar en vaak minder gedefinieerd dan bij haartype 3.

In het onderstaand filmpje maakt Youtuber JourneyTo WaistLength de krullen op haartype 4 dat is gestretcht. Dit hoeft niet, maar geeft wel een meer gedefineerde look. Bekijk het mooie resultaat van haar flexi rods set.

Wat vind jij van de krullen met flexi rods? Laat het weten in de comments!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm