Black Hair

Krullen, maar dan zonder het gebruik van een tang

Wat is het toch gemakkelijk. Ik heb een relax, maar wil vandaag graag met krulletjes door de stad wandelen. Dan pak ik toch gewoon de tang? Stekker erin, tang wordt heet en beginnen maar! Binnen een half uur heb ik prachtige krullen. Wil ik de volgende dag weer een gladde look dan gaat de stekker weer in het stopcontact en hup, mijn haar is weer stijl. Toch is het niet handig om maar altijd een tang (of föhn) te gebruiken. Het veelvuldige gebruik hiervan beschadigt namelijk het haar. Gelukkig kun je een bos vol krullen ook creëren zonder het gebruik van een tang.

Krullen, maar dan zonder gebruik van je tang

Het verkrijgen van krullen zonder dat je een tang gebruikt is heel erg gemakkelijk. Bantoe knotjes zijn mijn favoriet. Zo pak je het aan:

Met het herfstweer op komst zijn de bantoe knotjes niet alleen een mooie manier om krullen te krijgen, maar draag je ook direct een protective hairstyle. De bantoe knotjes kun je ‘ s avonds in je haar draaien, voordat je gaat slapen:

Moisture en Seal!
Moisture je haar met jouw favoriete moisturizer. Je kent zelf het beste bepalen welke moisturizer het beste voor jouw haar is. “Seal” vervolgens de moisture door het gebruik van een haarolie. Zorg ervoor ook je haarpuntjes voldoende moisture bevatten.
TIP: Gebruik een ‘lichte’ haarolie om te sealen, zoals kokosolie.

Draaien maar!
Vervolgens begin je aan de achterkant van je hoofd en pak je een aantal plukjes haar. Afhankelijk van het soort krullen dat je wilt, pak je per knotje minder of veel meer haar. Maak je kleine knotjes, dan krijg je veel en fijnere krullen. Wanneer je meerdere haarplukjes gebruikt om de bantoe knotjes te maken, dan creër je grovere krullen. Beide hartstikke mooi en de keuze is aan jou!
TIP: gebruik voor het scheiden van je haar gewoon je vingers en geen kam.

Wanneer je de juiste dikte voor je bantoe knot hebt bepaald, kun je de bantoe knot draaien. Je kunt dit op verschillende manieren doen:

  • Twist bantoe knotjes: Verdeel het haar in twee plukjes en maak een twist. Zorg ervoor dat je de twist helemaal tot aan de puntjes afmaakt en draai de twist vervolgens totdat het een knotje wordt. Je kunt de knot vastmaken met een haarspeld (bobby pin). Sommige vrouwen gebruiken ook wel eens kleine elastiekjes om de knot vast te zetten. Dit is ook een optie, maar kan je haarpuntjes beschadigen wanneer je de bantoeknotjes uit je haar haalt.
  • Bantu knot out: Voor het maken van de knotjes hoef je niet perse eerst twists te maken. Je kunt namelijk ook direct beginnen met het draaien van de plukjes haar. Draai het plukje haar waarmee je een bantoe knot wilt maken om zichzelf heen totdat het een knotje wordt. Maak het knotje vervolgens vast met een bobby pin.

 

Ben je klaar en heb je een hoofd vol knotjes? Bescherm je knotjes dan door een (satijnen) doek te binden. Op deze wijze zorg je er tevens voor dat de moisture goed in je haar kan blijven. Ga gerust slapen!

Een bos vol krullen
Verwijder de volgende ochtend de bantoe knotjes. Je zult zien dat je al krullen hebt. Nu moeten alleen nog de krullen van elkaar worden gescheiden. Gebruik hiervoor gewoon je vingers en liever geen kam. Zo houd je de krullen namelijk mooi. Wanneer je klaar bent heb je een prachtige bos met krullen!

Voor elk haartype!
Het maakt niet uit waar voor haartype je hebt, de bantoe knotjes kun je altijd maken. Bekijk hieronder het filmpje. Ook met natural kroeshaar kun je bantoe knot outs maken!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies