Black Hair

Krullen knippen zonder al teveel haarverlies

haar knippen

Je krullen knippen. Het blijft een beetje een ‘ding’. Krullend haar is niet hetzelfde als steil haar en het knippen vraagt daarom om een andere aanpak. Om je dode punten te knippen kun je op verschillende manieren te werkt gaan.

Je krullen knippen volgens de Search & Destroy methode

Met de Search & Destroy (S&D) methode richt je je bij het punten van je haar alleen op een specifieke split. Je zoekt pluk voor pluk naar gespleten punten (search) en vernietigt deze vervolgens met een schaar (destroy). Simpel he? Anders dan bij het normaal punten van je haar, leg je de focus dus puur alleen op de plekken waar gespleten punten zijn. Zo knip je nooit teveel en behoud je zoveel mogelijk de lengte van je haar. Daarnaast houd je de haarpunten gezond.

krullen knippen met search and destroy methode

Meer over hoe je de Search & Destroy methode uitvoert, lees je hier.

Je krullen knippen door je haar te twisten

Ken je de micro trim? Het is een simpele manier om van je gespleten punten af te komen, zonder dat je teveel haar verliest.

Het enige wat je ervoor moet doen is je haar in enkele delen verdelen en het vervolgens twisten. De puntjes die er per twist uit steken knip je vervolgens af. Daarna maak je de twists los en twist je het haar in de tegenovergestelde richting. Knip de uitstekende puntjes er weer af en voila je bent klaar.

De schaar

Krullen knippen met een kapperschaar

Kappersschaar van Haarshop.nl (€16,39)

Gebruik voor het knippen van je haar een professionele kappersschaar. Dit soort schaartjes vind je in vrijwel iedere drogisterij. Gebruik de schaar ook echt alleen om je haar mee te knippen. Zo blijft de kwaliteit van je schaar perfect.

Nat of droog?

Krullend haar kun je beter niet knippen wanneer je haar nat is. Je kunt zo namelijk de gespleten punten niet goed zien. Zorg ervoor dat je haar gewoon droog is, maar wel met voldoende moisturizer erin. Je haar mag ook wat gestretcht zijn, wanneer je haartype 4 hebt. Je kunt dan een oude twist-out gebruiken om je haar te knippen.

Succes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies