Krullen drogen met een T-shirt

Gebruik jij ook altijd een handdoek om je haar te drogen, nadat je je haar hebt gewassen? Probeer dan eens iets anders: de T-shirt drying method. In plaats van een handdoek te gebruiken, droog je je haar met een (oud) T-shirt. In tegenstelling tot een handdoek voorkom je het scrub-effect en beschadig je het haar niet.
Hoe ga je te werk?
Het is eigenlijk heel simpel. Nadat je je haar hebt gewassen, knijp je rustig het water uit je haar. Gebruik vervolgens een katoenen T-shirt. Je kunt je haar op verschillende manieren met een T-shirt drogen:
1. Neem telkens een handje vol haar en droog dit met het T-shirt. Doe dit voor al je haar. Het water wordt opgezogen door het T-shirt. Wees uiteraard niet te hardhandig, maar behandel je haar met liefde!
2. Je kunt het T-shirt ook over je hele haar wrappen. Plaats dan de onderkant van het T-shirt over je hoofd en draai de andere kant om het haar heen. Vervolgens maak je er een Tulband van. Laat dit daarna ongeveer een kwartier op je hoofd. Je zult merken dat het water wordt opgezogen.
Nadat je je handdoek T-shirt droog hebt gemaakt, kun je je haar verder laten drogen in de lucht.
Goed voor je haar
Er zijn steeds meer meiden die overstappen op de T-shirt methode voor het drogen van het haar. De T-shirts absorberen heel goed. Daarnaast zijn ze veel zachter dan een normale handdoek. Gebruik jij ook een T-shirt voor het drogen van je haar?

3 REACTIES

  1. Ik gebruik wel eens een tshirt, maar meestal een microvezel baddoek. Het is een baddoek die mensen die camperen/reizen/ rondtrekken/op survival gaan, gebruiken in plaats van een gewonen baddoek. het heeft nl een hoog absorptievermogen en is licht in gewicht. Ikzelf heb ze gekocht bij xenos voor een prikkie. Ik heb ook wel eens zo een curl ease handdoek gezien voor een belachelijke prijs, dus toen ging ik zoeken naar een alternatief. Die van de xenos is iets soortgelijks, de lusjes van de stof zijn heel erg klein dus tasten je haar niet aan en de stof voelt ook zacht aan.

  2. Ik doe dit eigenlijk al heel lang, wist niet dat het een soort van methode was. Toen ik het de eerste x deed was het omdat ik niks anders voor handen had en nu gebruik ik het ook bij mijn dochtertje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier uw naam in