Black Hair

Kroeshaar verzorgen met deze drie simpele tips

Kroeshaar verzorgen

Ik weet nog, toen ik jaren geleden met iemand sprak over kroeshaar, kon ik mij nauwelijks voorstellen dat ik zelf in staat was mijn kroeshaar op een simpele manier te kunnen verzorgen. Kroeshaar verzorgen, dat is toch echt gewoon lastig?

Maar zoals Maya Angelou mooi zei: “When you know better, you do better.” Inmiddels is het al weer bijna 5 jaar geleden dat ik mijn haar voor het laatst een relax-beurt gaf en ik veel heb geëxperimenteerd met de verzorging van kroeshaar. Daarom deel ik graag deze drie simpele tips met je, die je zullen helpen om kroeshaar gemakkelijker te kunnen verzorgen:

1. Kroeshaar verzorgen, betekent minder kammen!

Als ik mensen vertel dat ik mijn haar slechts één keer per week (of soms zelfs één keer per twee weken) kam, schrikken ze. Maar geloof me, kroeshaar hoef je niet zo vaak te kammen. De keren dat je het wel kamt, is het raadzaam dit te doen wanneer je haar nat of vochtig is. Droog haar uitkammen, zorgt er namelijk voor dat het haar gemakkelijker kan breken. Daarnaast scheelt het je ook heel wat pijn. Door het vocht in je haar kun je klitten er namelijk pijnloos uitkammen.

Kam je haar dus het liefst na een wasbeurt en gebruik daarvoor de Tangle Teezer, een kam met wijduitstaande tanden of -heel simpel – je vingers.

2. Beschermende haarstijlen zijn je beste vrienden

Kroeshaar is best gevoelig, droog en kan snel breken. Zorg er daarom voor dat je zoveel mogelijk beschermende haarstijlen draagt. Dit zijn haarstijlen die je haar beschermen tegen weersinvloeden, maar ook bijvoorbeeld tegen het schuren van je haar tegen je kleding of je kussen.

Ik kies er na mijn wasbeurt bijvoorbeeld voor om mijn haar te twisten. De twists laat ik enkele dagen in mijn haar, gevolgd door enkele dagen twist out. Daarna is er een week voorbij en start mijn routine weer opnieuw.

Draag ook tijdens het slapen je haar in een beschermende haarstijl (denk aan een knot of een paar grote vlechten) en slaap met een satijnen doek op.

3. Kies de juiste moisturizer en olie

kroeshaar verzorgen met sheaboter

Ga opzoek naar een moisturizer (een bevochtiger) die perfect past bij jouw haar. Kroeshaar heeft namelijk de eigenschap nogal gauw droog te worden. Om haarbreuk te voorkomen, moet je je haar voorzien van voldoende vocht.

Er zijn verschillende moisturizers te vinden. Mijn tip: begin met shea boter! Goedkoop en één van de beste natuurlijke moisturizers. Combineer de sheaboter met een olie, zoals castorolie, kokosolie of jojoba olie. De olie werkt als een zogenoemde ‘seal’, zodat het vocht nog langer in je haar blijft.

Meer lezen over het verzorgen van kroeshaar? Klik dan hier. 

Succes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies