Kokosolie vs kokosmelk


We hebben het heel vaak over de voordelen van het gebruik van kokosolie voor je haar. Naast kokosolie bestaat er ook nog kokosmelk. Wat is het verschil?
Kokosmelk
Om kokosmelk te maken, wordt het kokosvlees geraspt tot een melkwitte vloeistof. Omdat de melk dus van het kokosvlees is gemaakt, bevat het alle voedingsstoffen die een kokosnoot biedt, zoals de natuurlijke suikers(koolhydraten), eiwit, olie(vet), etc.
Omdat kokosmelk veel eiwitten bevat, wordt het vooral gebruikt als een lichte proteïne behandeling. Je kunt kokosmelk op verschillende manieren gebruiken. Breng het aan op pas gewassen, handdoek droog haar en laat het intrekken voor een aantal minuten voordat je het er weer uit wast. Je kunt kokosmelk ook toevoegen aan je conditioner. Als je haar na het uitwassen van de kokosmelk heel ruw en hard aanvoelt, heeft het waarschijnlijk teveel proteïne opgenomen. Om dit te voorkomen, kun je een deep conditioner gebruiken na een kokosmelk behandeling.
 
Kokosolie
Kokosolie wordt ook gemaakt van het kokosvlees, maar enkel het vetgehalte wordt behouden. Er zitten dan geen eiwitten en koolhydraten in. Ongeveer 68% van het verzadigd vet in kokosolie bestaat uit middellangeketen vetzuren. Het overgrote deel hiervan is laurinezuur, wat bacteriedodende en virusdodende eigenschappen heeft. Laurinezuur voorkomt haaruitval. Daarnaast heeft kokosolie een hoge vocht-vasthoudende capaciteit, omdat het het vocht in het haar behoudt en zacht maakt.
Kokosolie kun je gebruiken als moisturizer, doordat het diep je haar binnendringt. Maar je kunt het ook als sealer gebruiken. Daarnaast kun je er ook een pre poo mee doen. Warm de olie op en breng het aan op je haar. Laat het voor een aantal minuten intrekken en was het daarna uit. Of gebruik het als een deep conditioner: mix het met je conditioner, breng het aan op je haar en ga voor 30 minuten onder de droogkap. Spoel het uit met lauw water. Je haar zal heerlijk zacht aanvoelen!
Zowel met kokosmelk als kokosolie kun je heel veel voordeel halen voor je haar. Kokosmelk is meer een lichte proteine behandeling, terwijl kokosolie vochtinbrengende eigenschappen heeft.
Gebruik jij liever kokosolie of kokosmelk voor je haar?

Bron: wikipedia

8 REACTIES

 1. Ik gebruik het liefst koko’s Olie , Je haar Gaat er heerlijk van ruiken en wordt stralend zacht. En werkt goed tegen roos,
  Als ik koko’s melk gebruik op mijn bos haar vol met krullen dan gaat het op een gegeven moment droog aanvoelen, ik was mijn haar 2 x per week, En ik gebruik ook altijd DAX of een Beetje conditinor als haarcream ,

 2. Ik houd heel veel van kokosolie echt een geweldige moisterizer die heerlijk ruikt, yummm! Kokosmelk heb ik 1x gebruikt voor een hairsmoothie in combinatie met avocado, banaan en honing, mijn haar werd super zacht van de smoothie heb nog geen negatieve ervaring met kokosmelk gelukkig 🙂

 3. OH Vandaar dus, ik wist niet dat je koko’s melk kon mengen met verse ingrediënten, Die techniek had ik dus niet gebruikt, Vandaar een droog resultaat , Slim van je , Hier kan ik wat mee 🙂 haha 🙂

 4. Hoe kan kokosolie een moisturizer zijn? Onder moist versta ik water en andere waterachtige vloeistoffen. een moisturizer kan toch niet alleen uit een olie bestaan? Een seal makes sense. Moist is gerelateerd aan water en niet aan olie.

 5. Ja Inderdaad, Water kan niet tegen olie, Ik zou het gwoon als crème Gebruiken ,
  Maar ik denkt dat je zon beetje aan Olijfolie moet denken, Opwarmen in je haar smeren paar min- Laten intrekken dan uitwassen,
  I like it, Ik gebruik maak een beetje Olijf olie en Coconut olie voor mijn haar,(, maar uitwassen !! Nee daar doe ik niet aan,,dat gaat me te veel shampoo kosten. En mijn haren hebben Natuurlijk wat voeding nodig

 6. Hi Christa, ik noem het een moisterizer omdat kokosolie net als water in staat is de haarschaft binnen te dringen en mijn haar daardoor soepel houdt en droogte tegengaat, en niet als vele andere oliën slechts op het haar ligt.

 7. @ Awura
  ok, duidelijk… maar moisturizer heeft met vocht te maken en niet met olie.
  Ik haalde het aan omdat je overal van alles hoort en ik voor mijn natuurlijk haar allerlei haarwebsites, filmpjes en workshops heb gevolgd. Hieruit heb ik geconcludeerd dat definities belangrijk zijn, omdat veel mensen het anders begrijpen.
  Een moisturizer is vochtinbrengend, olie is niet vochtinbrengend.. olie is olie, vocht heeft met water te maken. Het dringt wel in, maar dat heeft niets te maken met vocht.
  Het hoofdingrediënt van een moisturizer hoort water/aqua te zijn.
  Kokosolie sealt vocht en voorkomt dus dat het vocht weer uit je draden gaat, doordat de olie zo diep indringt, maar dan moet je haar wel eerst vocht hebben opgenomen.
  Alleen olie sealt alleen.. zonder dat je haar vocht heeft opgenomen. dat is dus geen moisturizer.
  Definities zijn belangrijk.. Begrijp me aub niet verkeerd.
  Verder vind ik het een interessant stuk.

 8. Een moisturizer heeft niet alleen te maken met indringen, maar met indringen van vocht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier uw naam in