Black Hair

Koffietijd: Natural hair is een trend

koffietijd

Gistermorgen tijdens mijn uurtje in de sportschool, viel mijn oog op een wel hele bijzondere aflevering van Koffietijd. Zonder geluid kon ik het moeilijk volgen, maar Sylvana Simons met een kleine afro die twee dames waaronder Dominique Chantal Snip (Sheado) interviewde, maakte het duidelijk. Het ging over natural hair! Vol enthousiasme en verwachting thuis uitzending gemist á 0,99 ct. (!) aangezet en de aflevering opnieuw bekeken, ditmaal met geluid.*

Sylvana Simons, bekend van o.a. TV presenteerde op vrijdag 20 september 2013 de aflevering van Koffietijd die geheel in het teken stond van natural hair. “Natural hair is een trend” zegt Sylvana vrij vroeg in het programma, maar vervolgt dan later dat het voor haar meer een “innerlijke reis” is geweest en dat zij niet voor het straatbeeld natural is gegaan. Desondanks ben ik het met haar eens dat natural hair zeker een innerlijke reis is voor veel vrouwen. Jezelf zien zoals je dat niet kende kan tricky zijn, maar ook voor mij is het het meer dan waard geweest. Ik vind het vooral erg tof dat er aandacht wordt besteed aan natural hair die verder rijkt dan het internet en dat werd tijd! Ons haar is mooi en mag zeker gezien worden.

koffietijd sylvan

 

In de aflevering is ook een kapper aanwezig die met wat handige tips laat zien hoe je zelfs glad haar kan transformeren in een geweldige ‘fro. Dat zal dan wel weer het trendy aspect zijn. Zullen we nog meemaken dat natural hair niet langer de underdog is maar echt een gewenst haartype wordt? Allereerst voor vrouwen die dit van nature hebben, maar ook voor vrouwen met andere haartypes? Ik ben benieuwd en ik heb er in ieder geval zin in! De vaste kok maakt een pindasoep, er is een gospelkoor aanwezig. Al met al een gezellige uitzending van een programma waar ik persoonlijk doorgaans voorbij zap. Zeker het kijken (en die 99 ct.) waard!

Wat vond Sylvana Simons van de aflevering? Bekijk het nu!

Ik ben er weer!

Als jullie een tijdje niks van mij hebben gelezen klopt dit helemaal. Na een moeilijke periode waarin mijn haar op de allerlaatste plaats kwam, ben ik weer helemaal terug! Mijn haar bleek lang genoeg voor een staart en dit was ook echt mijn *go-to* haarstijl van de afgelopen maanden. Ook heb ik me beperkt tot de wekelijkse wasbeurten, heb ik mijn deep-conditioner vaak overgeslagen en heb ik eigenlijk zo min mogelijk aan mijn haar gezeten.

Eergisteren heb ik mezelf letterlijk uit een donker hol gesleept en heb ik mijn haar wat speciale aandacht gegeven en mijn twist-out is aanzienlijk langer! Mijn haar  is eigenlijk heel gelukkig als ik er weinig mee doe, zolang het niet uitdroogt. Hebben jullie de aflevering van gistermorgen gezien of gaan jullie deze nog kijken via uitzending gemist? Laat me weten wat je ervan vond door een comment te plaatsen!

Bron foto’s: Koffietijd