Kies de beste proteine voor je haar


We hebben allemaal proteïne nodig voor het haar. De één meer of minder dan de ander. Vooral dames met fijn en dun haar of haar dat erg poreus en beschadigd is, kunnen de voordelen van proteïne ervaren. Er zijn zoveel verschillende producten die proteïne bevatten. Maar welke is voor jouw haar het beste?
1. Gehyydrolyseerde proteïne
Gehydrolyseerde proteine zijn opgedeelde eiwitten. Dit is zeer handig, omdat op deze manier de proteïne goed in je haar kan trekken. Deze proteine wordt goed door je haar opgenomen, maakt het haar sterk en laat het glanzen.
2. Collageen
De meeste mensen associëren collageen met de huid, maar collageen is een belangrijke proteïne voor ons hele lichaam, inclusief ons haar. Het is goed voor je haarelasticiteit.
3. Keratine
Keratine is tegenwoordig heel erg populair. De keratine proteïne zit in je haar, huid en nagels. Het helpt het haar sterk en handelbaar te maken.
4. Tarwe proteine
Tarwe proteïne maakt je haar sterk en zorgt ervoor dat het vocht in je haar behouden blijft. Vooral voor droog en beschadigd haar is tarwe proteïne een uitkomst!
5. Soja proteine
Soja eiwit zorgt voor moisture in je haar. Het maakt het haar sterker en verminderd schade aan het haar door bijvoorbeeld kleuren en het gebruik van een stijltang.
6. Silk proteine
Deze proteine maakt je haar heerlijk zacht. Het wordt veel gebruikt in natuurlijke haarproducten, zoals shampoos en conditioners.
Weet jij welke proteine in jouw conditioner zit?

 bron

4 REACTIES

  1. Ik ben erg blij met wat informatie over proteines voor haar, maar wat moet je er precies mee doen?
    Veel mensen smeren letterlijk ei in hun haar…voor proteine dus ik vraag me af of je dat ook moet doen.
    Moet je bv haarmaskers maken door bovengenoemde producten te mengen met yoghurt ofzo (bv soyamelk + yoghurt) of moet je gewoon simpelweg de voedingsmiddelen eten??

  2. Zou leuk zijn als er product suggesties ook bij de punten wordt geadviseerd. Ben nu bezig met transitioning en erg zoekende naar de juiste producten.

  3. Ik mis inderdaad informatie over voorbeelden van de produkten waarin bovengenoemde proteïne’s verwerkt zijn.

  4. Inderdaad een goed idee om producten erbij te noemen. Dus wordt vervolgd…
    De verschillende eiwitten zijn ingrediënten die in conditioners en shampoos zitten…. dus je hoeft het niet zo letterlijk op je haar aan te brengen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier uw naam in