Brazilian keratine behandeling of relaxers?

glad haar

Je krullen omtoveren in gladde, steile lokken kun je op verschillende manieren doen: door het te föhnen of een stijltang te gebruiken. Deze twee opties zijn effectief, maar houden je haar slechts enkele dagen steil. Wil je voor een langere periode genieten van steil haar? Dan kom je al gauw uit bij een relaxer of (brazilian) keratine behandeling. Maar wat is nou het verschil tussen deze twee?
Wat is een relaxer?
organic_root_stimulator_ors
Met een relaxer wordt je haar door een chemisch proces steil gemaakt. Je krullen verdwijnen dus volledig, waardoor je haar makkelijker kambaar is. Omdat je haar natuurlijk blijft groeien, komen je krullen weer terug. Dit maakt dat je de behandeling om de 6-10 weken weer moet herhalen. De  relaxers is momenteel nog steeds een populaire methoden om het haar glad te krijgen.
Wat is een Brazilian Keratine behandeling?

Keratine

Het hoofdingredient van een Brazilian keratine behandeling is keratine. Dat is een bouwstof die bij iedereen in het haar zit. Je hebt deze stof nodig om sterk, gezond en glanzend haar te verkrijgen. Echter, kenmerkend aan het krullend haartype is dat deze vaak minder keratine bevat dan steil haar. Door het toevoegen van deze extra keratine, wordt je haar minder pluizig, waardoor het makkelijker te behandelen is. En dat alles, zònder je eigen haarstructuur te veranderen.
Nu vraag je jezelf vast af:  een Brazilian Keratine behandeling is toch juist een behandeling die je haar steil maakt? Het antwoord daarop is ‘nee’. Dit is namelijk één van de misverstanden over de keratine behandelingen. Je kunt een keratine behandeling namelijk ook ondergaan om je haar sterker en minder pluizig te maken. De behandeling maakt echter het steilen van je haar met een tang of een föhn veel gemakkelijker. Je bent namelijk veel sneller klaar met het tangen en/of föhnen van je haar. Vandaar ook dat de laatste stap van een keratine behandeling het steil maken van het haar is. Dit doen ze in een kapsalon met een stijltang. Het resultaat is heerlijk zacht, glad en handelbaar haar. 

Brazilian Keratine behandeling versus Relaxers

 • Hoevaak moet ik de behandeling doen?
  De Brazilian Keratine behandeling blijft ongeveer 12 weken in je haar zitten. Een relaxer kan wel een jaar in je haar blijven zitten. Echter, gemiddeld na 6 tot 10 weken krijg je al uitgroei, waardoor je weer een behandeling
  moet ondergaan (door je relaxer te ‘stretchen’ kun je langer van steil haar genieten. Lees daar hier meer over).
 • Zijn de behandelingen gevaarlijk?
  Er bestaan Keratine behandelingen waarbij formaldehyde wordt gebruikt. Hierover ontstond enkele jaren geleden nogal wat ophef, omdat formaldehyde slecht is voor zowel de gezondheid van de haarstylist als dat van persoon die de behandeling ondergaat. Vraag altijd aan jouw kapper of hij een behandeling gebruikt zonder formaldehyde. Relaxers worden gezien als een ‘minder veilige’ manier om je haar glad te maken, omdat alle relaxers chemicaliën bevatten die je haarstructuur volledig veranderen, waardoor je haar droger en dus breekbaar wordt. Haar dat is gerelaxed moet daarom altijd extra goed worden verzorgd.
 • Hoeveel moet ik betalen voor een behandeling?
  Voor een brazilian keratine behandeling betaal je in een kapsalon gemiddeld tussen de €150,- en €250,-. Een relaxer kost  tussen de €50 en €90,- per behandeling.
 • Kan ik mijn haar kleuren?
  Heb je je haar gekleurd? Je kunt dan wel een keratine behandeling ondergaan. Wanneer je een relaxer hebt, wordt dit meestal afgeraden. Wil je het toch een kleurtje geven? Zorg er dan voor dat je je haar voorziet van voldoende moisture.
 • Welke van de twee behandelingen maakt mijn haar gladder en steiler?
  Relaxers maken je haar direct super steil en glad. Een keratine behandeling doet dat niet. Na deze behandeling behoud je je krullen, Daarom moet je het na de behandeling tangen of föhnen (door de behandeling gaat dit wel stukken gemakkelijker).
 • Wat voor soort haarproducten moet ik gebruiken na een behandeling?
  Wanneer je een keratine behandeling hebt gedaan, moet je sulfaat vrije haarproducten gebruiken, anders is de keratine er zo weer uit! Pas ook op met zeewater. Het zoute water zit namelijk vol met Sodium Chloride; ook een stof die ervoor zorgt dat je alle keratine uit je haar ‘wast’. Kies je voor een relaxer, dan hebben haarproducten met sulfaten erin niet direct invloed op het steil blijven van je haar. Je krullen komen gewoon terug zodra je de relaxer eruit laat groeien.
Bron & bron

 Wat kies jij? De keratine behandeling of een relaxer?

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

7 REACTIES

 1. De relaxer en de haarverz. prod. op de eerste foto ken ik omdat mijn kapsel voorheen daarmee gestraight was. Maar sinds een aantal jaren doe ik dit niet meer. Nu breken mijn haren ook niet meer af.
  Het groeit op de natuurlijke manier!
  Ook is al tangen met een styletang niet altijd goed.
  Fijne dag! 😉

 2. Hi dames,
  Ik een vraagje.. ik zit erover na te denken de keratine behandeling uit te proberen. Maar ik wil graag weten of dit ten kosten gaat van de volume die ik heb in mijn haar aangezien je haar er zacht van wordt etc.. Ik heb namelijk een bos krullen van mezelf en ik zou het wel jammer vinden als dat minder wordt 🙂
  Groetjes

 3. IK wilde graag weten of je de adressen van kapsalons heb waar ze keratine behandelingen geven. Ik woon zelf in Tilburg, maar buiten Tilburg of vlakbij Tilburg is ook goed. Groet Gracia

 4. Hallo
  Wie kan me alsjeblieft helpen met dit probleem?
  Ik ben van een buitenlandse afkomst heb van me zelf een volle haar en vooral dik en sterk haar. Ik knip me haren regelmatig bij me thuis kapper gewoon van een Afrikaanse afkomst.
  Hij had tegen mij gezegd dat ik me haren kon verdunnen met de haarrelaxer creme van s curl texturizer texturant (blauwe verpakking) wat voor een maandtje ongeveer in me haren zou blijven en dan me oud haar weer terug zou komen.
  Dat is wat hij me had verteld en zij, ik heb er verder helemaal geen verstand van en ik vertrouwde hem. Dus ik dacht ik probeer het gewoon kijken hoe het staat, volgend maand heb ik toch mijn oude haar weer terug maar niet dus.
  Hij heeft mij een jaar geleden de s curl texturizer texturant in me haren gedaan Nogmaals hij heeft me echt verteld dat je oude haar terug komt en dat me haren voor een tijdtje zo blijft.
  Maar niet dus ik ben nu al jaar verder en me haar is gewoon verneukt echt dun, me haar is niet meer vol en zo sterk en dik wat ik van me zelf heb. Ik zie op bepaalde plekken dat het lijkt of ik kaal ga worden. en dat er geen haren daar groeien
  Ik zit hier echt zo mee en heb echt zoveel spijt en spijt. denk er elke dag eraan kon ik het maar terugdraaien maar helaas.
  Wat kan ik het beste doen? Wie heeft alsjeblieft een oplossing voor dit probleem of die me kan helpen??

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld