Black Hair

Keep it clean

Vaak spenderen wij vrouwen heel veel tijd aan het schoonhouden van onze huid, ons haar en de hoofdhuid. Wat we toch vaak vergeten schoon te houden, zijn de kammetjes, borstels, hoofddoekjes en andere hairtools die we dagelijks gebruiken om ons haar in model te krijgen of te houden. Heb je net je haar gewassen en gebruik je geen schone borstel, dan wordt je haar weer vies en is het wassen toch voor niets geweest. Bekijk deze tips over het schoonhouden van je borstel, kam en hoofddoek

Keep it clean – jouw borstel
Een borstel kun je het beste dagelijks of na gebruik direct schoonmaken. Dit kun je gemakkelijk doen met een speciale hairbrush cleaner, maar ook met je eigen kam door hiermee de losse haren uit de borstel ‘te kammen’. Probeer vervolgens 1 of 2 keer maand je haarborstel een grondige beurt te geven. Verzorg jij je haarborstels goed? Dan blijft je haar niet alleen langer schoon, maar heb je ook langer profijt van je borstels. Bekijk onderstaand filmpje:

Keep it clean – jouw kam!
Ook op je kam blijft vuil zitten, zoals van gebruikte haargels en oliën. Een vaker gebruikte methode om je kam schoon te krijgen is door de kam enkele minuten (niet te lang) in kokend water te leggen, waaraan baking soda is toegevoegd. Baking soda kun je ook gebruiken als alternatief voor shampoo.

Keep it clean – jouw hoofddoek
Slaap je ’s nachts met een (satijnen) hoofddoek? Vergeet dan niet om deze schoon te houden. Het gemakkelijke van hoofddoekjes – en ook haarbandjes – is dat je deze gewoon in de wasmachine kunt doen. Een andere optie is om ze met de hand te wassen. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld een oude shampoo of conditioner gebruiken.

Eigenlijk zijn er naast deze tips nog tal van andere manieren waarop jij je verschillende hairtools schoon en vetvrij kunt houden. Het maakt niet uit welke methode je gebruikt, zorg er alleen wel voor dat je het regelmatig doet. Mocht je een kam of borstel al heel erg lang gebruiken, wees dan niet bang een nieuwe te kopen, want ook deze tools hebben geen levenslange levensduur!

Talk Back: Hoe vaak maak jij je kammen en borstels schoon?


Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies