Beauty

Jouw kapsel als fashion-statement?

Dat de donkere vrouw steeds trotser wordt op haar eigen, natuurlijke haar is wel duidelijk! Sinds het ontstaan van de relaxer, blijft het ‘glad maken’ van het haar nog steeds erg populair. Dagelijks laten duizenden vrouwen hun haar hiervoor chemisch behandelen. Maar sinds enkele jaren is er een steeds groter wordende groep vrouwen die niets meer wil weten van de chemische behandelingen. Zij kiezen voor de natuurlijke krul. Is het een trend? Een fashion-statement? Of een maatschappelijk statement?

De wereldomroep interviewde onlangs een echte trotse ‘natural’ en de eigenaar van blackhair kapsalon Jooze over deze nieuwe trend. We zijn erg benieuwd naar jullie reactie op dit filmpje. Kennen jullie veel vrouwen die overstappen naar natural? Of geldt in jouw omgeving nog steeds: “hoe gladder, hoe beter?”

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies