Beauty

Je huid bleken: popster promoot Whitenicious creme

whitenicious dencia before after

Een lichtere huidskleur krijgen door het opsmeren van een creme? Het schijnt mogelijk te zijn en ook nog super populair. Vorig jaar verscheen er op Nederland 2 al een documentaire (‘Blank is beter‘) over deze ‘bleek’ trend. De cremes zijn heel erg populair bij vrouwen in Afrika en India, maar ook in Nederland zie je ze steeds vaker. Loop maar eens een willekeurige afro salon in en je ziet er hele schappen vol liggen (écht!!).

Dat de producten werkelijk populair zijn bewijst een popster uit Kameroen, genaamd Dencia. De zangeres lanceerde de Whitenicious creme, die binnen 24 uur was uitverkocht. Dit is de advertentieposter van het product.

popster dencia whitenicious

Wat mij opvalt aan deze poster is het volgende: de tekst “Say goodbye to pigmentation and spots forever”, komt totaal niet overeen met de foto van Dencia. Aan de ene kant valt te lezen dat de creme pigmentvlekken verwijdert, terwijl het oog een opvallend blanke Dencia (die eigenlijk een lichtbruine huidskleur heeft) ziet. Het is dan ook niet vreemd dat er enig ophef over de campagne is ontstaan. Actrice Lupita Kyongo ontving zelfs een brief van een fan die op het punt stond de Whitenicious creme van Dencia te kopen, maar hier toch van af zag toen ze zich besefte dat je ook als donker gekleurde vrouw succesvol kunt zijn (bekijk dat verhaal hier) . In een Engelse tv-show probeert Dencia zich te verdedigen en dat gaat er best heftig aan toe. Bekijk het hier:

 

 

Wat vind jij van dit soort bleek-cremes?

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies