Black Hair

Je haarlijn gezond houden

We kennen het allemaal wel: een steeds dunner wordende haarlijn. Net als de rest van het haar op je hoofd, kun je ook goed zorgen voor je haarlijn. Focus je er wekelijks op en je zult al snel het verschil merken! Maar hoe doe je dat?

Moisture

Masseer je haarlijn met een olie, zodat ook deze voldoende vocht behoudt. Vergeet ook de haartjes in je nek niet. Een erg populaire olie voor de haarlijn is de Jamaican Black Castor Oil. Casterolie, ook wel wonderolie genoemd, wordt vaker gebruikt om dikker haar te verkrijgen.

Voorzichtig!

Wordt je haarlijn dunner? Wees dan voorzichter met je kleinste haartjes. Zorg er bij het relaxen bijvoorbeeld voor dat de focus niet teveel op de haarlijn is. Start daarom juist in de nek met het aanbrengen van de relaxer. De voorkant doe je als laatste. Trek daarnaast je haar niet te strak naar achteren.

Niet te veel kammen

Probeer je haarlijn niet teveel te borstelen. Vaak proberen we ons haar strak naar achteren te borstelen, het liefst met behulp van gel. Het ziet er prachtig uit, maar kan ook schadelijk zijn voor de kleine haartjes.

 

Op welke manier zorg jij voor je haarlijn?

 

 

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies