haargroei_stimuleren
Black Hair

Je haargroei stimuleren door een juiste moisture – proteïne balans

haargroei_stimuleren

Om je haargroei te stimuleren moet je je focussen op één ding: gezond haar. En of je nu natural bent, je haar relaxed, kleurt of van weaves en vlechten houdt, het belangrijkste voor gezond haar is een goede balans tussen moisture en proteïne in je haar.

Moisture Moisture! Proteïne Proteïne!

Je haar is opgebouwd uit zowel vocht – water- en eiwit, ook wel bekend als proteïne of keratine. Vocht zorgt voor de elasticiteit van je haar, terwijl de proteïne juist zorg voor de stevigheid van je haar. De verhouding van vocht tot proteïne is 70:30.

Je haargroei stimuleren door balans te houden

Het is dus de truc om ervoor te zorgen dat jou moisture/proteïne balans juist blijft. Alleen zo krijg je gezond haar en kun je je haargroei stimuleren. Teveel vocht of teveel proteïne maakt je haar juist zwak en breekbaar. Maar hoe zorg je nou voor een juiste balans? Gebruik deze tips:

  • Was je haar regelmatig: als vocht hetgeen is wat we nodig hebben voor ons haar, dan is het toevoegen van water aan je haar de beste oplossing. En ja, ook wanneer je een relaxer in je haar hebt! Was je haar regelmatig en gebruik daarbij een goede moisturizing condintioner. Hier lees je alles over je hoe je die kunt vinden. 
  • Gebruik een moisturizer: Ga op zoek naar een goede moisturizer. En dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het blijft even testen en uitproberen. Wanneer je denkt de juiste moisturizer te hebben gevonden, check dan op de ingrediëntenlijst of het eerste ingrediënt water is. Is dat niet zo, ga dan op zoek naar een andere moisturizer.
  • Geef je haar een proteïne behandeling: Proteïne kun je op verschillende manieren toevoegen. De meest makkelijke manier is om een proteïne conditioner aan te schaffen. Hier vind je meer informatie over proteïne conditioners
  • Sealen: Heb je je moisturizer in je haar gesmeerd, vergeet het dan niet te sealen met een olie. Deze laatste stap zorgt ervoor dat de moisture veel langer in je haar blijft zitten.

Zorg voor een routine. De verhouding tussen vocht en proteïne is 70:30. Daarom ben je gemiddeld meer tijd kwijt aan het bevochtigen van je haar. Proteïne behandelingen hoef je dus minder vaak te doen, maar vragen wel veel aandacht wanneer je bijvoorbeeld een relaxer hebt of je haar hebt gekleurd. Vind een goede routine en voer deze ook enkele weken consistent uit, zodat je kan testen hoe het echt werkt. Succes!

foto: pinterest

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm