Black Hair

Je haar schoonmaken na het verwijderen van box braids of elastiekjes

discovering natural hair lint

Het is een bekend probleem bij iedereen die wel eens box braids heeft ingehad of elastiekjes voor haar dochters’ haar gebruikt: wanneer je de vlechten of de elastiekjes weg haalt, zie je dichtbij de wortels van je haar een soort witte rand. Het is meestal vuil of het zijn resten van haarproducten die door de nep vlechten of elastiekjes geen kant meer op kunnen. Sommige vrouwen hebben er zoveel last van, dat het haar er zelfs door blijft vast zitten, alsof de witte rand als een soort lijm fungeert. Het blijft altijd een uitdaging om dit vuil te verwijderen, zonder je haar te beschadigen. Via de website van Curly Nikki, ontdekte ik deze briljante tip van een moeder.

Aan de slag

Het is echt super simpel! Je hebt een borstel nodig en een doek. Je kunt bijvoorbeeld het doekje gebruiken waarmee je ook slaapt. Wanneer je de vlechten of het elastiekje hebt verwijderd, doe je de doek om de borstel heen. Vervolgens borstel je over de witte rand, totdat het helemaal weg is. In dit filmpje legt de moeder het heel duidelijk uit:

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies