Black Hair

Je haar opgeschoren? Zo laat je het weer groeien

shavedsides grow out

Je haar aan een kant – of zelfs twee kanten – laten opscheren om zo rond te kunnen lopen met een prachtig, maar gewaagd kapsel. De afgelopen jaren zijn de “shaved sides” super populair gebleven. Maar wat als je het kapsel helemaal zat bent en weer wilt genieten van lang(er) haar? Wanneer het haar aan de zijkanten weer begint te groeien valt het echt op dat alles ongelijk is. En nee, dat ziet er in het begin helemaal niet mooi uit. Wat kun je dus doen om toch een leuk kapsel te creëren?

Gel

Wanneer het haar aan de zijkanten (of achterkant) weer aan het groeien is, kun je nog steeds hetzelfde kapsel behouden door de kortere haartjes ‘plat’ te laten leggen. Hiervoor heb je alleen een goede gel nodig. Smeer je haar er goed mee in en borstel de korte haren aan de zijkanten naar achteren. Probeer eens de Eco Styler Gel!

Nep haar

Weave of vlecht (met nephaar) het gedeelte waar je haar wel lang is. Stel dat je twee zijkanten hebt geschoren en je dus nog haar in het midden van je hoofd hebt. Vlecht dit haar dan met nep haar (box braids) of gebruik een weave om je haar langer te doen lijken. Het haar dat je erbij vlecht of weaved, kun je vervolgens naar één kant laten hangen. Nu heb je natuurlijk nog de andere zijkant over. Is het haar daar lang genoeg om een invlecht mee te maken? Vlecht je haar dan verticaal richting je ‘lange haren’ in. Als je het mooier vindt om de vlechten horizontaal te maken, dan kies je daarvoor. Gebruik bobby pins om ervoor te zorgen dat het blijft zitten.

Quick weave pruik

Mocht je de zijkanten helemaal willen verdoezelen? Maak dan een quick weave, waarmee je je hele haar weaved.

Crochet braids

Om crochet braids te plaatsen hoef je helemaal geen lang haar te hebben. Voor het maken van crochet braids vlecht je je haar in, net zoals je dat voor het plaatsen van een weave zou doen. Gebruik vervolgens plukjes nephaar en rijg deze door je vlechten heen en maak ze vast met een knoopje. Bekijk hier een tutorial over crochet braids

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies