Black Hair

Je haar kleuren. Maar dan op een schade-vrije manier

haar_kleuren_c

Koper kleurig haar, blauwe highlights of super blond. Het kleuren van je haar is echt fantastisch, maar kan ook super schadelijk zijn. Ik heb het zelf een aantal jaren geleden ondervonden, toen ik mijn haar blond verfde. Van het lange haar was na een maandje helaas niks meer over. Een goede verzorging van gekleurd haar is daarom essentieel. Nog beter is het om je haar te kleuren met producten die minder schadelijk zijn. Zoals krijt, make-up(oogschaduw) of henna.

Krijt

haar_kleuren_krijt

Het kleuren van je haar met krijt is super gemakkelijk. Je kunt gewoon krijt kopen, maar in de drogisterijen liggen ook veel ‘hair chalks’. Deze zijn speciaal voor je haar en makkelijk aan te brengen. Krijt blijft niet zo heel lang zitten, dus het is leuk voor een een dagje.

Zo gebruik je krijt om je haar te kleuren:

 1. Start met fris gewassen haar.
 2. Gebruik voor het kleuren niet de krijtjes die voor het schoolbord gebruikt worden, maar van die professionele zachte krijtjes of hair chalks.
 3. Maak je haar een klein beetje nat
 4. Breng pluk voor pluk de krijt aan
 5. Ga door totdat je tevreden bent
 6. Spuit nog wat haarlak om de krijt langer te laten zitten

Make-up

Kijk in je eigen make-up doos of je leuke felle kleurtjes oogschaduw hebt. Het is perfect om je haar mee te kleuren! Ook kun je het heel gemakkelijk uitwassen en beschadig je je haar niet. Zo doe je het:

 1. Start met fris gewassen en droog haar.
 2. Je kunt het beste een cremige oogschaduw gebruiken. Alle make-up merken hebben wel zulke oogschaduw in hun assortiment. Als je thuis nog veel poeder oogschaduw hebt, kun je deze mixen met gel of een zalf of zachte haarboter.
 3. Kies het plukje haar dat je wilt kleuren en werk met je vingers steeds kleine plukjes af.
 4. Ga door totdat je tevreden bent!

Wil je je kleurtje verwijderen? Doe dan eerst een pre poo met kokosolie voordat je je haar wast.

Henna

henna_haar_kleuren

Een manier om je haar een mooie kleur te geven en het tegelijkertijd te voeden? Dat kan met Henna! Je kunt met deze natuurlijke poeder verschillende kleuren samenstellen. Henna helpt schimmels en bacteriën op de hoofdhuid tegen te gaan. Ook helpt het bij het verbeteren van de doorbloeding op de hoofdhuid, wat de haargroei stimuleert. Daarnaast maakt het het haar sterker en beschermt het tegen schade en breken.

Even de do’s en dont’s van henna op een rijtje:

 •  Gebruik henna niet op pas (chemisch)geverfd of behandeld haar. De henna pakt dan minder goed en/of kan voor een onaantrekkelijk kleurresultaat zorgen.
 • Let goed wat op de verpakking staat aangegeven; Lawsonia inermis = Henna . Wees allert voor henna met de schadelijke toevoeging; para-phenylenediamine (PPD)
 • Doe vooraf een plukjestest om na te gaan of de henna-mix het gewenste kleurresultaat geeft.
 • Voor henna geldt over het algemeen, hoe langer de inwerktijd, hoe beter het kleurresultaat. Neem er de tijd voor.
 • Na een hennabehandeling is het mogelijk dat je haar wat droog aanvoelt. Door een hydraterende conditioner aan te brengen na je hennabehandeling, kun je dit ongemak eenvoudig verhelpen.

Henna is te verkrijgen in vloeibare en vaste vorm. De vloeibare versie is iets makkelijker in gebruik. Maar eigenlijk is het een persoonlijke keuze.

 Op welke manier kleur jij je haar?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm