Health

Je eigen vitamine water maken

infused water

Water is goed voor je. Niet alleen voor je lichaam, maar zeker ook voor je haar. Heb je de voordelen van water voor jouw haar al ontdekt? Dan wordt het nu tijd voor wat variatie: water met een smaakje. En dat ‘smaakje’ is een gezond smaakje van fruit en groente. Je kunt het heel gemakkelijk zelf maken!

 

Infused water

Water met een smaakje heb je vast al eerder gedronken, in een restaurant bijvoorbeeld of in een spa. Je ontvangt dan een glas water met een schijfje limoen of citroen erin. Dit is de meest simpele variant van infused water. Om nog wat extra smaak te creëren, kun je je favoriete vruchten en groenten toevoegen aan een (glazen) fles met water. Een verfrissend recept om mee te starten:

  • Aardbeiden
  • Komkommer
  • Citroen
  • Muntblaadjes

infused_water_fruit

Voeg er volgens water aan toe en laat het een uurtje in de koelkast staan. Daarna kun je het opdrinken!

Verwacht overigens geen zoet drankje nu je er vruchten aan hebt toegevoegd. Het blijft uiteraard gewoon water met een smaakje. Voeg je er allerlei suikers aan toe, dan vervalt natuurlijk je gezonde drankje. Mocht je toch eerst iets rustiger aan willen beginnen, dan kun je ook starten met bijvoorbeeld alleen schijfjes citrusvruchten: sinaasappel, limoen en citroen. Pers of stamp het sap er wel een beetje uit alvorens je er water bij giet!

citrus water

 

Bron & bron

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies