Celebrity Style

“Ik ben echt een ‘meisjes-meisje’ en hou van lang haar”

jasmine32Vernoemd naar de bekende jasmijnbloesem, deed Jasmine Sendar haar naam eer aan en kroop met behulp van haar moeder uit haar verlegen stulpje. Want ja, het was haar moeder die haar opgaf voor verschillende missverkiezingen. Dit heeft haar over haar verlegenheid geholpen.  Nu, zo’n tien jaar later, is deze Jasmine nog lang niet uitgebloeid. Integendeel: “Ik wil blijven spelen, optreden en presenteren!” Jasmine geeft je beautytips en praat over lang haar, acteren en haar nieuwe uitdaging: girlband Jameerah

From model to actress to singer and vice versa?

“Op mijn vijfde raakte ik gefascineerd door een scene uit de serie Dynasty uit de jaren ’80. Een van de actrices die de rol van Krystle speelde, kon zo mooi huilen. Toen zei ik: dat wil ik ook kunnen. Ik word filmster. Alhoewel ik thuis niet verlegen was – ik danste en voerde thuis vaak toneelstukjes op – was ik buitenshuis best een verlegen meisje. Mijn moeder gaf mij toen op voor verschillende missverkiezingen, die mij hielpen over deze verlegenheid heen te komen.”

Op de middelbare school, speelde Jasmine in verschillende musicals mee, die door studenten van de kleinkunstacademie werden georganiseerd. Zo groeide haar liefde voor acteren. Ze schreef zich in bij verschillende modellen- en castingbureaus. In 1999 werd zij gecast voor een rol in de soapserie Goudkust. Anderhalf jaar later stopte deze serie. Niet lang daarna werd zij gevraagd om in de bekende BNN-soap Onderweg Naar Morgen (ONM) te spelen.

In de eerste maanden van 2009 is Jasmine in ONM voor het laatst te zien in haar rol als Kyra. Want na acht jaar ONM, vond Jasmine het tijd om door te gaan. “Nadat ik zeven jaar in ONM speelde, begon het bij mij te jeuken. Naast ONM kon ik er vrij weinig naast doen en ik dacht, misschien is het tijd om door te gaan. Ik heb toen gesprekken gehad met mijn werkgever, die mij overhaalde nog iets langer te blijven. Samen prikten wij een datum waarop ik definitief zou stoppen. Uiteindelijk ben ik er toch acht jaar gebleven”, aldus Jasmine.


jasmine41

Met haar deelname aan de meidengroep “Jameerah”, laat Jasmine een heel andere kant van zichzelf zien. De band, met een muziekstijl a la Lady Gaga, bestaat uit vier verschillende meiden, afkomstig uit drie verschillende landen: Duitsland, België en Nederland. Met hun single All Eyes On Me’ zijn zij van plan om in ieder geval in deze landen door te breken. Vanwaar die overstap van actrice naar zangeres, vroegen wij ons af. Jasmine vertelt: “Mijn agent en ik werden hiervoor in december 2008 benaderd door het management in België. We hadden zoiets van ach, waarom ook niet? Het is toch wel leuk als je dit mag meemaken, vooral als het allemaal aanslaat. Ik heb de andere meiden toen ontmoet en het klikte tussen ons. Vervolgens brachten we onze single in Cannes uit, hebben we een fotoshoot gedaan in Brazilië en krijgen we zang- en danslessen. De zanglessen zijn pittig, vooral in combinatie met dans, maar het is wel leuk. Alle nieuwe dingetjes die ik leer, vind ik alleen maar leuk. Vanaf september willen wij de Nederlandse markt veroveren.”

My Black Hair

Zwart, lang, kort of natuurlijk haar? Waar geeft Jasmine de voorkeur aan? Wij gaven haar vijf tegenstellingen:

Colourful of Black?

“Colourful. Ik heb mijn haar weleens zwart geverfd, maar vind het te hard. Ik vind het leuk om kleuraccentjes in mijn haar te hebben. Ook geeft kleur en wat natuurlijkere look.”

Weave of Relax?

jasmine1a1

“Sinds mijn zestiende heb ik al relax in mijn haar. Vroeger zorgde mijn moeder voor mijn haar, door het te wassen en te rollen. Zelf kan ik dat niet zo goed. Toen ik acteerde werd mijn haar in de studio elke dag geföhnd en getangd, waardoor het begon te breken. Om mijn haar te laten rusten, ben ik toen begonnen met weave.

Nu heb ik dat al een aantal jaren. Het is makkelijker te onderhouden, dan mijn eigen haar. Met mijn eigen haar kan ik niet door de regen lopen bijvoorbeeld, want dan gaat mijn coupe eraan. Eigenlijk is het dus gewoon luiheid van mij.”

Kort of Lang?

“Definitely Lang!. Ik heb kort haar gehad en dat vond ik mezelf leuk en ‘pittig’ staan, maar lang haar past beter bij mij. Ik ben wel echt een ‘meisjes-meisje’ envind het leuk om lang haar te hebben.

Snelle, simpele staart of uren voor de spiegel voor een uniek kapsel?

“Het eerste. Daar komt toch die luiheid weer naar boven! Uren voor de spiegel voor een uniek kapsel doe ik één keer per maand bij de kapper. Daarom vind ik weaves zo handig, je kunt je haar dan makkelijk los dragen. Voordat ik weave droeg, deed ik mijn eigen haar vaak in een staartje.”

Zelf doen of naar de kapper?

“Het liefst naar de kapper, als ik daar tijd voor heb, want ik zit gewoon uren bij de kapper! Ik weet gewoon dat ik geen afspraken moet maken op de dag dat ik naar de kapper ga. Ik trek er namelijk echt een dag vooruit.”

jasmine2a

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies