Black Hair

Ja of nee? Shampoo Bars

soap_bar_c

Waarschijnlijk heb jij, net als velen andere vrouwen, ook gewoon vloeibare shampoo in huis. Dat gaat lekker snel en makkelijk. Maar er zijn ook shampoos met een vaste vorm op de markt: shampoo bars. Deze shampoo bars met natuurlijke ingrediënten zijn best populair onder naturals. Ze zouden het haar heerlijk zacht maken en soms zelfs conditioner overbodig maken. Tijd dus om nog meer voordelen van shampoo bars te benoemen:

 1. De meeste shampoo bars bevatten milde ingrediënten, zoals Carboxylate, als reinigingsmiddel. Deze is veel minder agressief dan de bekende sulfaten in vloeibare shampoos.
 2. Ook bevatten de shampoos heel veel natuurlijke oliën.
 3. De bars hebben geen conserveringsmiddelen nodig. Handig, als je enkel natuurlijke producten wilt gebruiken. Maar hierdoor moet je er wel voor zorgen dat je het binnen 6 maanden gebruikt hebt.
 4. Veel vrouwen vinden een schuimende shampoo heerlijk. In tegenstelling tot veel vloeibare natuurlijke shampoos, schuimen shampoo bars rijkelijk!
 5. Als laatste zijn de shampoo bars makkelijk mee te nemen op reis.

Klinkt goed! Maar natuurlijk zijn er ook nadelen aan verbonden:

 1. De ph-waarde van shampoo bars ligt tussen de 8 en 9. Je haar heeft een ph-waarde van 5. De shampoos maken het haar dan wel zacht, maar laten (door de hoge ph-waarde) ook de haarschubben open staan. Hierdoor ziet je haar er doffer en droger uit. Het kan ook nog eens leiden tot breken. Volg je wasbeurt met shampoo bar altijd op met een mild zure spoeling. Gebruik voor deze spoeling bijvoorbeeld appelciderazijn of een mix van azijn met water.
 2. Het duurt iets langer om je haar met een shampoo bar te wassen
 3. Je moet er altijd voor zorgen dat je de shampoo bar droog opbergt. Niet nat laten, want anders ‘verdwijnt’ de shampoo ineens.
 4. De shampoo bars schijnen moeilijker uit te wassen te zijn. Er blijft altijd wel een deel achter. Sommigen ervaren dat als ‘fijn’, anderen vinden dat het hun haar zwaar en zwak maakt. De appelciderazijn spoeling is dan de beste oplossing.

Wil je graag aan de slag met shampoo bars? Online kun je heel wat goede natuurlijke bars kopen:

soap_bars

 

Anita Grant Babassu Shampoo Bar €10,50 (L) www.shimai.nl

Anita Grant Amla Shampoo Bar €5,50 (R) www.shimai.nl

shampoo_bar_lush

 

Lush Goddiva €9,65 www.lush.nl

Tips voor het gebruik van shampoo bars:

 • Ga op zoek naar shampoo bars op basis van plantaardige oliën
 • Wrijf de shampoo bar in je handen, zodat het gaat schuimen. (dus niet de bar op je hoofd/haar wrijven)
 • Bewaar de shampoo niet langer dan 6 maanden
bron
bron

Gebruik jij al shampoo bars?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm