Black Hair

It’s all about HAIR!

Of er genoeg animo is voor blackhair events in Nederland, werd afgelopen zondag wel duidelijk. Het blackhair event “It’s All About Hair ‘was druk. En nee, niet ‘gewoon’druk, maar echt druk als in: “uitverkocht-druk”,  “niemand-mag-meer-naar-binnen-druk”. Vrouwen (en ook een aantal mannen!) uit de grotere steden als Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Almere kwamen een bezoek brengen aan deze beurs volstandjes met producten en informatie over wat je met je mooie bos krullen wel en niet kan doen. Het informatieve programma in combinatie met een interessante mix aan aanwezige bedrijven (onder andere natuurlijkekrullen.nl, Shesells.nl, Poema Jones en Crna-rosa.nl)   maakte dat dit een zeer geslaagd evenement was.

Bad Hair Day?
De naam “it’s all about hair” deed menig bezoeker motiveren werk te maken van haar of zijn kapsel. Aangezien we zoveel dames en heren zagen met prachtige kapsels, stelden wij enkelen de vraag: Heb jij weleens een bad hair day?

Carla (26 jaar) heeft steeds minder vaak last van een bad hairday

“Als ik een bad hair day heb, doe ik een muts op. Gelukkig komt het de laatste tijd niet meer zo vaak voor. Ik ben er achter gekomen hoe ik mijn haar in een leuk model kan doen. Toen ik na het relaxen weer mijn natuurlijke krullen terug wou, wist ik niet precies welke producten ik moest gebruiken. Gaandeweg word je er steeds handiger in!

Poema Jones (verkoopt handgemaakte sieraden en kleding via haar webwinkel www.poemajones-webshop.com)

“Of ik weleens een bad hair day heb? Ja, absoluut. Overigens wil ik het geen bad hair day noemen, maar gewoon een dag waarop ík voel dat mijn haar niet goed zit. Anderen zien het waarschijnlijk niet eens.  Als ik voel dat mijn haar niet goed zit, draag ik meestal een muts. Mijn stemming is erg bepalend voor de manier waarop mijn haar eruit ziet. Mensen kunnen eigenlijk aan mijn haar aflezen in wat voor stemming ik ben.

Deborah (32 jaar, doktersassistente)

“Ik heb wel eens een bad hair day. Vroeger vaker dan nu, omdat ik tegenwoordig dagelijks mijn haar wrap met een satijnen wrapdoek.  Als ik dan toch weer eens een bad hair day heb, doe ik gewoon een staart in. Mocht mijn haar er écht slecht uitzien, dan ga ik direct naar de kapper. Om een bad hair day te voorkomen heb ik de volgende tip: was je haar regelmatig; één keer per twee weken.

Donna (26 jaar, eigenaresse van Celebrity Hairextensions)
linker dame op rechter foto

Ik heb weleens een bad hairday. Ik borstel mijn haar dan goed uit en probeer het dan alsnog door het gebruik van haarproducten in model te brengen. Ik probeer een bad hairday te voorkomen door een goede verzorging en het gebruik van de juiste haarproducten.


Carol (28 jaar en Miss Kroeshaar 2010)

Als ik een bad hair day heb zet ik een muts op of een headwrap. Nu ik Miss Kroeshaar van 2010 ben, let ik natuurlijk nog meer op mijn haar en probeer ik een bad hairday te voorkomen!

Marjorie (26 jaar )

Mensen zien niet direct dat je een bad hair day hebt. Meestal als het niet zit, dan twist ik het en dan zit mijn haar altijd goed. Ik merk het direct als mijn haar gewassen moet worden, want dan zit mijn haar nooit goed en heb ik vaker last van een bad hair day.

All About Myblackhair.nl 😉
Ook wij waren tijdens dit evenement aanwezig. Check Myblackhair’s facebook voor de foto’s (word je ook gelijk even fan?). Onderstaand filmpje zou eigenlijk getoond moeten worden, maar de techniek liet ons in de steek. Vandaar nogmaals het filmpje:


Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies