Specials

It’s a Wrap!

hairwrap1

Noteer vanaf vandaag een nieuw avondritueel voor je haar: de wrap. Wrappen is makkelijk, handig, snel gedaan en het resultaat mag er wezen! De textuur of lengte van je haar heeft niets te maken met de mogelijkheid om je haar te kunnen wrappen. Dus, al heb je lang, kort, dik, dun, kroes,stijl haar of zelfs een weave: wrappen kunnen wij allemaal.

Je haar heeft veel aandacht en zorg nodig. Daar is geen twijfel over mogelijk. Goede verzorging van je haar maakt en behoudt het haar gezond. Verschillende tips en trucs kunnen daarbij helpen. Grootste pluspunt is: het hoeft allemaal niet veel tijd of geld te kosten.

Oke, back to the wrap
Met wrappen kam je het haar rondom je hoofd, waarna je deze afbind met een doek. Het is een uitstekende manier om  je haar in stijl en in conditie te houden. Er zijn verschillende manieren om je haar te wrappen:

Dry wrapwrap

De dry wrap wordt door vrouwen vaak ’s avonds, voor het slapen gaan, gedaan. Voordat het haar wordt gewrapt, gebruik je een oil sheen (als finishing touch, om het haar te doen glanzen), waarna je het haar bindt met een satijnen of zijden doek. Om ervoor te zorgen dat je haar niet vast komt te zitten in de knoop van de doek, is het beter de knoop aan de voorkant van je hoofd te maken. Welke kant je het haar wrapt, hangt helemaal af van jou stijl. Wrap het haar linksom of rechtsom. Slaap vervolgens een nachtje en stijl je haar in de ochtend naar wens.

Wet wrap

Bij de wet wrap was je het haar eerst met een shampoo. Gebruik vervolgens een conditioner. Nadat je de conditioner hebt uitgespoeld, kun je een wrap lotion gebruiken. Wrap het haar en bind het af met een wrapdoek of haarnet. Laat je haar goed drogen onder droogkap. Stijl je haar vervolgens naar wens en it’s a wrap!


Must Haves voor een wrap

De basis-stappen voor het maken van een wrap weet je nu. Wil jij de wrap ook doen? Hier de belangrijkste benodigdheden om een fantastische wrap te maken.

[nggallery id=7]

Hulp Nodig?

Op Youtube zijn er tal van filmpjes te vinden over de hair wrap. Bekijk onderstaand filmpje voor een dry wrap

Kroeshaar wrappen –> Klik hier
Weave wrappen –> Klik hier

Lees ook het artikel Wrap & Walk op deze site.

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies