Black Hair

In 3 stappen de perfecte shampoo

wassen_haar

Het vinden van de perfecte shampoo kan soms best een hele zoektocht zijn. Wat voor vriendinnen wel werkt, kan voor jou helemaal verkeerd uitpakken. Met het grote aanbod aan shampoo’s moet er wel eentje bijzitten, die uitstekend is voor jouw haar! Bekijk het 3 stappenplan voor het vinden van de perfecte shampoo:

1. Conditie van je haar 

Iedereen heeft ander haar. De een ervaart heel snel droog haar, terwijl de ander juist super gehydrateerd haar heeft. Kroes haar wordt over het algemeen best snel droog en kan erg breekbaar zijn. Daarom is het altijd verstandig om eerst de conditie van je haar te bekijken. Doe bijvoorbeeld de stretch test. Op deze manier kun je bepalen welke producten je het beste kunt gebruiken.

2. Welke stylingproducten gebruik je?

Hou goed bij welke stylingproducten je allemaal gebruikt in je haar. Was je je haar vaak met een siliconen conditioner (co-wash)? Gebruik je veel olien in je haar? Of vind je het een must om elke dag haargel te gebruiken? Dan kan er een opstapeling van producten in je haar ontstaan, waardoor het haar verzwaard wordt en vaak niet meer mooi zit. Een frisse start – door het te wassen- is dan super fijn.

3. Hoe vaak was jij je haar?

Afhankelijk van de hoeveelheid producten die je gebruikt kun je gaan bepalen hoe vaak je je haar moet gaan wassen én wat voor shampoo je moet gebruiken. Als jij het nodig vind om wekelijks je haar te wassen, dan gebruik je andere shampoo dan iemand die het maar enkele keren per maand wast.

4. Cleansing, clarifying of sulfaat vrije shampoo?

De stylingproducten die je gebruikt, de conditie van je haar en het aantal keren per maand dat jij je haar wast, zijn bepalend voor jouw shampoo keuze. Tegenwoordig wil bijna niemand meer een ‘normale’ shampoo gebruiken waar sulfaten inzitten. Vooral als je heel droog haar hebt, maken sulfaten je haar nog droger. Voor sommigen kan een sulfaten shampoo juist goed doen. Als je bijvoorbeeld veel gel en andere stylingproducten gebruikt, is een sulfaten shampoo ideaal om al het ‘vuil’ te verwijderen. Volg wel altijd met een conditioner. Andere shampoos zijn:

– Cleansing shampoo: dit is eigenlijk een soort conditioner en shampoo in één. Het maakt het haar op milde wijze schoon, terwijl het je krullen verzorgt en voedt.

– Clarifying shampoo: heb je teveel producten in je haar, waardoor het haar zwaar wordt en er lusteloos uitziet? Gebruik dan een clarifying shampoo. Hier kunnen sulfaten inzitten, dus check altijd eerst de ingredienten lijst.

– Sulfaat vrije shampoo: heb je nare ervaringen met sulfaat shampoos? Er zijn ook voldoende sulfaat vrije shampoos te koop. Deze bevatten vervangende, milde ingredienten om het haar schoon te krijgen.

Het kan best zijn dat je baat hebt bij het gebruik van verschillende shampoos. Je kunt bijvoorbeeld vaker gebruikmaken van een cleansing shampoo en minder vaak van een sulfaten shampoo.

Welke shampoo(s) gebruik jij? 

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm