Black Hair

I just did it || shaved sides!

rheyna front

Het begon allemaal met een idee. Ik heb altijd gezegd: als ik eenmaal met mijn locs start, ga ik de zijkanten OOIT scheren voor onbepaalde tijd. Wanneer dat zou zijn, wist ik niet. Tot twee weken terug had ik twee kale plekken en ik dacht meteen: Scheren die handel! Onder het mom dat het dan sneller terug zal groeien of dat het even ‘gecovered‘ is met een leuker kapsel.

Terwijl ik mijn vorige blog schreef, overtuigde ik mezelf alleen maar nog meer om het echt te scheren. Al die mooie foto’s van die dames met shaved sides… Ik kon niet langer wachten en ging die zelfde dag nog op zoek naar een kapper die het op de juiste manier kon scheren. Ja, je kan niet naar elke kapper om deze grap uit te halen. Dit zijn de volgende punten waar je op moet letten als je jouw locs laat scheren, met de bedoeling het later weer vast te laten maken:

  • Laat je haar alvast een stukje uitgroeien. De losse uiteinden maken het dan makkelijker voor de loctician om je locs weer vast te maken aan je haar (het geschoren gedeelte wat dan weer wat uitgegroeid is).
  • Let erop (en geef het aan) dat de verdeling van je locs goed blijft. Het kan dat je scheiding verplaatst wordt, maar het moet de loc niet te dun maken. Het hangt allemaal van je scheidingen en de dikte van je locs af natuurlijk, maar let erop wanneer je een bepaald model laat scheren. Ik heb bijvoorbeeld een mohawk die in een punt gaat. De kapper gaf aan dat hij dus een deel van de uitgroei van een loc weg moest halen. Echter, lette hij erop dat die loc dan niet te dun zou worden.

IMG-20150516-WA0011

IMG-20150515-WA0043

 

  • Houd er rekening mee dat je de eerste keer je haar heel plat zal moeten scheren, want anders zie je de scheidingen nog. Alhoewel ik mijn haar 3 maanden niet ingestopt had, zou je toch de scheidingen zien. Ik wilde het eigenlijk niet zo plat, maar goed… ik wilde ook niet dat je mijn scheidingen nog zag. Het groeit snel terug dus dat scheelt.
  • Bewaar je locs zorgvuldig!

Met of zonder locs; zou jij de zijkant van je haren weghalen als je last had van tijdelijke haaruitval?

Hierbij mijn huidige frisse coupe! Al zeg ik het zelf, hahaha. Je kan er zoveel mee. Ik ben nog aan het experimenteren. Take a look!

IMG-20150516-WA0012

rheyna dreads3

rheyna dreadss

rheyna dreads 2

rheyna drre

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies