Beauty

How To: Smokey Eye Make-Up Tutorial

De ‘smokey eye’ is al jaren een trend en dat is niet moeilijk te begrijpen. Deze look is gemakkelijk en het straalt veel glamour uit. De ‘smokey eye’ is er in verschillende varianten; de serene look of een dramatische oogopslag, het kan allemaal. Ik heb gekozen voor een middenweg, een beetje romantiek en drama! Lees snel verder voor mijn eigen ‘smokey eye’ tutorial.

 1. Ik begin met een concealer onder de ogen en op de oogleden.
 2. Vervolgens breng ik een bronskleurige ondertoon aan vanaf de oogleden tot de arcadeboog.
 3. Om een dramatische oogopslag te creëren gebruik ik een grijs/zwarte oogschaduw die ik alleen op mijn oogleden aanbreng. Met een kwast maak ik het egaal zodat de twee kleuren mooi overlopen in de arcadeboog.
 4. Ik breng daarna de eyeliner aan zodat het accent meer op mijn oogleden ligt, hierdoor geef ik de smokey eye een extra touch.
 5. Vervolgens geef ik meer vorm aan mijn wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood dat een tint lichter is dan mijn eigen wenkbrauwen.
 6. Ik breng de mascara aan en vervolgens breng ik nog een laag van de grijs/zwarte oogschaduw onder mijn oog. Ook dit maak ik egaal met de kwast.

De producten die ik heb gebruikt zijn:

 • M.A.C. Eyeshadow Expensive Pink Veluxe Pearl
 • Inglot Eyeshadow mat grijs
 • Eyeliner Hema
 • L’Oreal Voluminous mascara
 • Eyebrow pencil Hema

De ‘smokey eye’ is één van mijn favorieten, omdat je er echt je eigen draai aan kunt geven. Simpel en snel, daar houden we van. Veel succes!

Lees meer over Chantilie op haar blog:  chantilie.wordpress.com