How To | Je haar kleuren met Bigen

 
Advertorial -­‐ We hebben het vast allemaal wel eens gedaan of weleens overwogen: het haar kleuren. Een kleurtje in je haar geeft je een hele andere uitstraling en is een leuke en simpele manier om eens wat anders te doen met je haar.
Voordat je begint met het kleuren van je haar, ga je natuurlijk op zoek naar een goede manier om het te kleuren. En omdat de gezondheid van je haar belangrijk is, gebruik je het liefst een middel waarmee je haren niet beschadigd raken.
Hoyu Cosmetics stuurde mij de Bigen Permanente haarkleur poeder op. ‘Een ideale manier om het haar te kleuren.’ Het garandeert een dekking van 100% voor grijze haren en versterkt de natuurlijke haarkleur. Daarnaast bevat het geen ammonia en waterstofperoxide. Deze stoffen leiden tot droog en breekbaar haar. Als het niet afbreekt, wordt het haar heel erg droog, wat de textuur van het haar niet ten goede komt. De droogte van het haar zorgt ook voor een matte haarkleur. Bigen zorgt er juist voor dat, na gebruik, het haar zacht aanvoelt. Andere voordelen zijn:

 • Eenvoudig te gebruiken (je hoeft het alleen met water te mengen)
 • Geen indringende geur
 • Geeft het haar een gladde, rijke en natuurlijke uitstraling

Tijd om het product te testen! En dat doe ik op het haar van mijn vriendin, Cheryl. Cheryl heeft hele lange dreadlocks in een donkerbruine/rode kleur. Die zou ze weleens graag zwart willen verven. Dus…Let’s go!

Dit is Cheryl voordat haar haar wordt gekleurd. Lange dreads!

 1. Dit heb je nodig: Bigen, een mengbakje met verfkwast, (oude)handdoek, handschoenen (!).
 2. Ooster zwart, nummer 59, is de meest zwarte kleur die verkrijgbaar is. In het doosje zit een klein flesje met de poeder, een maatbekertje en een beschrijving.
 3. Gooi de poeder in het mengbakje.
 4. Giet per flesje 5 bekertjes water bij de poeder
 5. Roer het goed door totdat het een dikke pasta wordt, zonder bubbels en klonten.
 6. Klaar!

Je kunt het beste in de badkamer gaan zitten om je haar te kleuren. De verf kan op de muren of vloer komen. In de badkamer kun je dit makkelijk wegvegen.

 1. Als eerste starten we met het insmeren van de haarlijn. Vergeet niet de achterkant en de oren!
 2. Dan start je met het aanbrengen van de verf.
 3. Het makkelijkste is om onderaan te beginnen. Breng de verf ook goed aan bij dewortels.
 4. Vergeet de puntjes niet!

De Bigen verf is fijn in gebruik. Het heeft ook geen overheersende, scherpe geur. Als je de verf hebt aangebracht, check je of al het haar goed bedekt is. Vooral met dreads kun je soms nog wat missen. Masseer de kleur er nog goed in. Daarna laat je de verf voor zo’n 30 minuten intrekken.Daarna kun je de verf eruit wassen. Cheryl had zo’n drie wasbeurten nodig. Eindig met je favoriete conditioner en droog het haar (airdry of met een droogkap).

En dit is het eindresultaat. Mooi, zwart geverfd haar. Cheryl: “Ik ben er echt heel blij mee! De verf heeft een hele diepe zwarte kleur. Het was heel makkelijk en snel te gebruiken en mijn haar voelt lekker zacht aan.”

Links het haar voordat het geverfd werd en rechts is het haar geverfd. Naast de zwarte kleur heeft Bigen nog meer kleuren:

*Nr. 76 is niet in Nederland te verkrijgen.

 Bigen is te verkrijgen bij verschillende afro cosmetica shops in heel Nederland. De prijs ligt tussen €4,- en €4,50.

10 REACTIES

 1. Hai hai. Vergeet nooit het product te Testen!!!! Dit doe je door een beetje biggen op je arm of een ander lichaams deel 24 uur van te voren in te smeren (een heel klein stukje van dat deel natuurlijk) Als het niet irriteerd kun je het product aanbrengen op je hoofdhuid en haar.
  Er zijn namelijk mensen die allergisch zijn voor biggen, je haar kan er van gaan breken en je hoofdhuid zwaar geïrriteerd.
  Een ander alternatief is Henna (Black rose) er zijn ook andere merken Henna verkrijgbaar maar uit mijn ervaring maakt Black rose het beste zwart. Voor mensen met dreadlocks: let er wel op dat de Henna vrij is van de kruiden en takjes die in bepaalde merken zitten, deze kunnen namelijk in je locks blijven haken en om ze eruit te krijgen…..

 2. Anoeksa, je hebt zeker gelijk. Altijd eerst het product testen!
  En Glenda, het is niet nodig om je haar eerst te wassen.

 3. @Anoeska Schmidt, in Back Rose zitten ook chemicalien, voornamelijk PPD.
  Jammer genoeg heb ik deze na Bigen ook gebruik met dezelfde resultaat; geirriteerde hoofdhuid.
  Er is een merk, NATURE, die heeft “zwarte henna”= Indigo, het nadelige van deze is dat je het 2-3 keer moet zeven omdat het veel takjes enzo bevat.

 4. Je kunt black rose niet in alle zaken vinden. Ik verkoop ze aan mijn klanten. En anders kun je ze vinden bij bijna alle winkels op de albert cuip markt voor 2€. Het Moet wel echt Black rose zijn……. val niet voor het verkopers praatje : deze is hetzelfde als black rose DON’T…andere merken pakken niet altijd uit mijn ervaring.
  @Shary Ja dat klopt helemaal ik gebruik dat merk het liefst. Dan heb je ook echt wist je wilt hebben.
  @glenda @Meg soms is het wel handig on het haar vooraf te wassen vooral als je locks heb die nogal vies zijn. Met een afro is dat niet echt nodig

 5. Ik heb een vraagje.
  Ik verf mijn haren al jaren met Bigen 59.
  Ik ga nu voor de 4de maal dreads zetten, voorheen had ik ze in mijn eigen haarkleur. (Donkerbruin, ze werden blonder door de zon)
  Omdat het permanente haarverf is vraag ik me af of ik zometeen niet “verplicht” ben om mijn haar zwart te houden.
  (Waarschijnelijk weet ik het antwoord al, want het moet echt uitgroeien) Maar bij dezen een dubbel check 😉

 6. @Maerthynea,
  Begrijp ik het goed dat je geen zwart haar meer wilt? Dan moet je het inderdaad uit laten groeien. En je bent natuurlijk absoluut niet verplicht om het zwart te houden…je kunt ook een andere kleur nemen toch.

 7. Hoi hoi,
  Ik heb mijn haar heel vaak met henna (black roze) geverfd, toen wou ik weer blond maar werd het rood !
  oke, nu weet ik dat je het uit moet laten groeien voordat je weer kunt verven.
  nu is mijn vraag..
  kan ik wel Bigen honey blond gebruiken over me henna?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier uw naam in