ghana-cornrows-meg
Black Hair

How to? Ghana Cornrows vlechten (+video)

Drie weken geleden waren de ‘boxer braids’ van Kim Kardashian ineens een hype. Niet alleen de haarstijl, maar vooral de benaming die de media aan de haarstijl gaf waaide veel stof op. Niet gek ook, de haarstijl is absoluut niet door boksers in het leven geroepen, maar bestaat al vele jaren in de Afrikaanse cultuur en wordt cornrows genoemd. In het Surinaams zeggen we Kwikwiba en in het papimento heb je er ook een benaming voor (sorry, die weet ik niet. Fill me in!).

Vroeger droeg ik heel vaak kwikwiba vlechten. Het was altijd mooi en ik kon er een hele week mee naar school. Elk weekend vlocht mijn moeder het dan opnieuw. Deze haarstijlen waren heel kinderlijk en zouden nu natuurlijk niet meer passen. De Ghana Cornrows wijken iets af van de normale cornrows. Deze vlecht begint heel dun en wordt steeds dikker. Ik vind het een heel mooi resultaat geven. Vooral als je er niet teveel van neemt. 2 tot 6 vlechten geven wat mij betreft het mooiste resultaat!

Ghana cornrows vlechten

Als je je eigen haar kunt invlechten met nephaar, dan zijn de Ghana Cornrows een makkie. Kun je dat nog niet zo goed, dan raad ik je aan om het te gaan oefenen of om naar een hairstylist te gaan. Sowieso zal je voor deze haarstijl veel moeten oefenen, omdat het niet altijd in één lukt. Maar geduld is the key! Trust me. Ik heb het echt heel vaak geprobeerd en ben blij dat ik het nu zelf kan en het jullie kan laten zien!

Laten we eerst beginnen met het haar dat ik heb gebruikt: Marley Hair. Ja, het kan ook absoluut heel goed met Kanekalon haar, maar ik moet zeggen dat vlechten met marley hair veel gemakkelijker gaat als je het moet mixen met kroeshaar. De haartexturen sluiten veel beter op elkaar aan. Kanekalon haar is heel erg glad en met het invlechten van je haar, krijg je dan heel snel knopen. Hierdoor moet je steeds opnieuw beginnen of het haar knippen. Vandaar mijn keuze voor Marley hair.

marley-hair-ghana-cornrows

Marley haar is verdeeld in voorgeselecteerde plukjes:

marley-hair-

Normaal gebruik je het haar om losse vlechten mee te maken. De dikte is dan al bepaald. Maar om het makkelijker te maken,  verdeel ik elke pluk in tweeën:

marley-hair-uit-elkaar-ghana-cornrows

Dan kan het vlechten beginnen! Omdat het een beetje moeilijk uit te leggen is, heb ik een filmpje opgenomen, waarin ik stap voor stap laat zien hoe ik de Ghana cornrows maak. Bekijk je de video?

 

Laat me weten wat je van de video vindt en of je deze haarstijl ook gaat dragen!

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm