Black Hair

How to? Airdry Relaxed Haar

airdry_relaxed_haar

Juist als je haar een relaxer heeft, is hitte extra gevaarlijk. Relaxed haar kan er makkelijk door uitdrogen en nog makkelijker weer van gaan breken. En niemand wil dat. Na het wassen van je haar ben je vast geneigd om je haar te drogen met een haardroger. Helemaal niet nodig. Een airdry voor relaxed haar werkt net zo goed.

Oke… je moet er wel wat meer voor doen en wat extra geduld hebben. Maar dan heb je ook wat. Onderneem deze stappen:

  1. Was je haar met je favoriete shampoo en vervolg met een conditioner.
  2. Droog je haar met een t-shirt of een hydrofiel luier (MBH”s Aish is fan!)
  3. Laat het t-shirt of de hyrdofiel luier voor een paar minuten op je hoofd, todat je haar voor zo’n 50% droog is.
  4. Breng een leave-in conditioner, olie en boter aan op je haar. Dit is de LOC methode. Zijn al deze producten te ‘zwaar’ voor je haar? Gebruik dan alleen een leave-in en een lichte olie (zoals jojoba olie).
  5. En het drogen kan beginnen!

Je haar ‘los’ drogen

Hiermee bedoel ik, dat je je haar gewoon los laat en het laat drogen aan de lucht. Je kunt voor deze manier kiezen als het je niet uitmaakt dat je haar een kleine slag krijgt. Zorg ervoor dat je elk halfuur kijkt hoe je haar opdroogt. Borstel het als het nodig is en check je haarpunten regelmatig. Het kan zijn dat je wat extra olie op je puntjes moet aanbrengen. Afhankelijk van de lengte en dikte van je haar, is het binnen 5 uurtjes droog.

Je haar in een wrap laten drogen

Deze methode is ideaal voor als je al wat uitgroei hebt en je je  haar graag steil wilt houden. Wrap je haar heel voorzichtig. Gebruik, indien nodig, bobby pins om alles op z’n plek te houden. Bind vervolgens een satijnen doek om je hoofd. Door de doek zal het drogen iets langzamer gaan, maar zal je haar wat steiler blijven. Wrap je haar na een aantal uren de andere kant op en bind weer de satijnen doek. Als het haar droog is, verwijder je de wrap. Je zult merken dat je haar super goed gevoed is, glanst en steil is.

Je haar in een staart laten drogen

Dit geeft bijna hetzelfde resultaat als de wrap methode. Het is handig voor als je het moeilijk vindt om een wrap te maken. Doe je haar in een staartje. Heb je veel uitgroei? Trek je staart dan iets strakker. Het nadeel van een te strakke staart is, dat je een afdruk van het elastiekje blijft zien als je haar droog is. De staart zelf kun je los laten of je kunt de punten om een haarroller rollen. Bind je hoofd met een satijnen doek. Als je haar droog is, is je haar steil, gevoed en zijn de punten een klein beetje gekruld.

Wachten totdat je haar droog is, is een beetje saai. Doe een airdry dan ook ’s avonds als je gaat slapen. Vooral de wrap en de staart methode kun je gemakkelijk toepassen tijdens het slapen gaan.

Wat is jouw favoriete manier voor een airdry?

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm