Haar

Houtskool in haarproducten || je ziet het steeds vaker

Houtskool wordt al heel lang als ingrediënt gebruikt in veel verschillende beauty producten. Zo vind je geactiveerde houtskool steeds vaker in bijvoorbeeld scrubs. Houtskool werkt namelijk ideaal om de huid van onzuiverheden te ontdoen. Steeds vaker vinden we houtskool ook terug in haarproducten, met name in conditioners en shampoo’s. De houtskool heeft dan eveneens de functie om het haar te goed te reinigen op een milde wijze.

Houtskool: the natural way

Het gebruik van geactiveerde houtskool biedt je een natuurlijke manier om je haar te detoxen. Er zijn enkele merken op de markt die shampoos met geactiveerde houtskool verkopen. Ik probeerde onlangs de Detox Conditioner van Going Natural. Deze conditioner bevat zowel houtskool als mint.

going natural detox

De conditioner is niet te dik, niet te dun en moet je – na het gebruik van een shampoo- over je hele haar smeren. Zorg ervoor dat je goed werkt vanaf de wortels tot de puntjes. Je laat hem dan vervolgens enkele minuten intrekken en spoelt je haar uit. Sterk aanwezig in dit product is de mint. Die ‘voel’ je ook echt wanneer je het product in je haar smeert. Het product laat schoon en fris ruikend haar achter.

Je hoeft deze detox conditioner niet iedere week te gebruiken. Een detox voor je haar zorgt ervoor dat je het haar ontdoet van schadelijke stoffen die in de lucht zitten, maar ook van de haarproducten die je dagelijks gebruikt. Detoxen kun je bijvoorbeeld maandelijks doen.

Producten van Going Natural

going natural haarproducten

De producten van Going Natural zijn ontwikkeld door Mireille Liong. Je kent haar vast wel van de website www.kroeshaar.com. Dit was één van de eerste kroeshaar websites die jaren geleden werd gelanceerd. Mireille woont in Amerika en maakt prachtige foto’s van vrouwen en hun natuurlijke krullen (of locs). Haar foto’s gaan vaak het internet over en zijn ook te zien tijdens verschillende exposities.

20160319_112802 20160319_112843 20160319_112852 20160319_112827

Enkele jaren geleden lanceerde ze haar eigen haarproducten lijn die al te koop is in Amerika. Inmiddels zijn deze producten ook in Suriname te koop! Hier vind je een lijst met winkels waar je haar producten kunt kopen. De producten zijn helaas nog niet in de Nederlandse winkels te koop, maar wel te bestellen via de website.

 

 

cover foto: bron

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies