Black Hair

Naomi Campbell met een afro!

naomi campbell draagt afro pruik

Heb je Naomi Campbell ooit zonder een weave of pruik gezien? Nee, he? Wij ook niet. Het supermodel zien we als sinds jaar en dag met lang, steil haar; meestal zwart of donkerbruin. Drastische veranderingen in haar haarstijl hebben we eigenlijk niet vaak gezien. Tot vandaag. Want de Diva herself trad uit haar ‘comfort zone’ en verscheen onlangs in een talkshow met een afro. Oke, welisweer niet haar eigen afrohaar – ze droeg namelijk een pruik – maar het is eens wat anders!

Traction alopecia

Alhoewel ik de weaves en pruiken prachtig vind staan bij Naomi, eist het wel z’n tol. Al enkele jaren geleden verschenen er namelijk foto’s van Naomi Campbell waarop we onder haar weave konden gluren. En dat zag er niet zo best uit. Naomi schijnt namelijk te lijden aan traction alopecia. Een aandoening waarbij – al gevolg van het overmatig belasten van je haar – je haar langzaam uitvalt. Meestal begint het bij de haarlijn.  

NaomiCampbell

De Diva

Naast haar supermodel talenten is Naomi tegenwoordig ook te zien in het programma The Face; een zoektocht naar modellen. Tijdens de Britse talkshow The Graham Norton show confronteert presentator Graham, Naomi met haar gedrag op de set van het programma. Daarover zegt ze: ” Ze zeggen dat ik een diva ben en dat ik mijn make-up zelf opdoe, maar laat me je één ding zeggen: een echte diva zou nooit haar eigen make-up doen.” Hmm…zegt ze hier nou mee dat ze toch een diva is?

Wel of geen Diva; als ik zo naar haar kijk zie ik in ieder geval een vrouw die super zelfverzekerd overkomt. Voor sommige mensen kan dat intimiderend zijn, zoals de presentator zelf ook zegt. Prachtig om te zien! Bekijk het interview (scroll door naar 26:00 minuten).

 

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

Bron foto: uk.eonline.com

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies